Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Forurile europene au emis avertizări de incendii

Forurile europene au emis avertizări de incendii

Val de caniculă în Europa. Reactoare nucleare închise

emperaturile vor depăși în mod constant în jur de 40 de grade Celsius în săptămâna care urmează, iar forurile europene au emis avertizări de incendii.

Adina Mutar 0 comentarii

Peste 700 de pompieri se luptă cu un incendiu forestier în sudul Portugaliei, după ce temperaturile au urcat la punctul de a atinge un nou record în Peninsula Iberică pe fondul unui val de căldură ce a atras incendii de vegetație din Grecia până în Suedia.

Încercând să prevină noi decese, după ce anul trecut 114  oameni au murit în două mari incendii masive în Portugalia, protecția civilă a trimis SMS-uri de alertare a populației privind riscul extrem în anumite regiuni, inclusiv în jurul capitalei, Lisabona, unde temperaturile au atins vineri 43 de grade. 

Trei oameni au murit săptămâna aceasta în Spania din cauza caniculei, iar Franța a închis patru reactoare nucleare din cauza căldurii. 

Temperaturile din Spania și Portugalia rămân peste 40 de grade. Militarii spanioli au intervenit vineri și sâmbătă la un incendiu de vegetație în Nerva, sudul Spaniei.

Două persoane au fost rănite și șase case au fost afectate de un alt incendiu de pădure în apropiere de Madrid. Râurile din Olanda seacă, iar seceta afectează fermierii din Germania. Culturile de grâu au fost devastate în nordul Europei. 

În Suedia, iulie a adus temperaturi-record ce au provocat incendii în mai multe părți ale țării. 

În Finlanda temperaturile au crescut săptămâna aceasta la 30 de grade, unde media în august este de 19 grade Celsius.   

Comentarii

loading...