8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalVal de caniculă în Europa. Reactoare nucleare închise

Val de caniculă în Europa. Reactoare nucleare închise

Peste 700 de pompieri se luptă cu un incendiu forestier în sudul Portugaliei, după ce temperaturile au urcat la punctul de a atinge un nou record în Peninsula Iberică pe fondul unui val de căldură ce a atras incendii de vegetație din Grecia până în Suedia.

Încercând să prevină noi decese, după ce anul trecut 114  oameni au murit în două mari incendii masive în Portugalia, protecția civilă a trimis SMS-uri de alertare a populației privind riscul extrem în anumite regiuni, inclusiv în jurul capitalei, Lisabona, unde temperaturile au atins vineri 43 de grade. 

Trei oameni au murit săptămâna aceasta în Spania din cauza caniculei, iar Franța a închis patru reactoare nucleare din cauza căldurii. 

Temperaturile din Spania și Portugalia rămân peste 40 de grade. Militarii spanioli au intervenit vineri și sâmbătă la un incendiu de vegetație în Nerva, sudul Spaniei.

Două persoane au fost rănite și șase case au fost afectate de un alt incendiu de pădure în apropiere de Madrid. Râurile din Olanda seacă, iar seceta afectează fermierii din Germania. Culturile de grâu au fost devastate în nordul Europei. 

În Suedia, iulie a adus temperaturi-record ce au provocat incendii în mai multe părți ale țării. 

În Finlanda temperaturile au crescut săptămâna aceasta la 30 de grade, unde media în august este de 19 grade Celsius.   

Cele mai citite

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...
Ultima oră
Pe aceeași temă