Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Vânzarea fildeșului va fi în continuare interzisă

Vânzarea fildeșului va fi în continuare interzisă

Organizaţia internațională care militează pentru protejarea speciilor pe cale de dispariție a votat în favoarea menținerii interdicţiei comercializării fildeşului. Decizia a fost luată pentru protejarea faunei africane, în special a elefanților masacraţi de traficanţi.

Florin Budescu 0 comentarii

Câteva țări africane - Botswana, Namibia și Zimbabwe - au cerut dreptul de a vinde în mod oficial fildeșul capturat de autorități. Propunerea a fost respinsă prin vot: 101 țări au votat împotrivă, 23 pentru, iar 18 s-au abținut. Menținerea interdicției comercializării fildeșului ar salva viața multor elefanți și rinoceri, spun experții.

Dickson Kaelo, director Asociația Conservării Animalelor, Kenya: "Doar în 40 de ani, Kenya a pierdut numeroşi elefanţi, de la 160.000 până la 38.000 astăzi. Este o pierdere masivă provocată de distrugerea habitatului animalelor, dar şi de vânarea intensivă pentru fildeş. De aceea, ne alăturăm comunităţii internaţionale pentru interzicerea totală a comertului cu fildeş şi a comercializării animalelor pe cale de dispariţie."

Cantitățile imense de fildeș confiscate confirmă că masacrarea pachidermelor a continuat.

Coaliția pentru Elefantul African, care reprezintă 32 de țări de pe continent, se opune vânzării legale sau ilegale a fildeșului, de teamă că și în condițiile unui trafic monitorizat guvernamental ar apărea o cerere mare de fildeș.

Botswana și Zimbabwe au, împreună, cea mai mare populație de elefanți: 200.000 de exemplare, spune Ştirile TVR.

Citește totul despre:

#interdicţie #vanzare fildes

Comentarii

loading...