7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalVaticanul critică teoria genurilor: ,,Duc la o masculinitate şi feminitate ambigue"

Vaticanul critică teoria genurilor: ,,Duc la o masculinitate şi feminitate ambigue”

“Eforturile de a depăşi diferenţa sexuală constitutivă bărbat-femeie prin idei precum ‘intersex’ sau ‘transgender’ duc la o masculinitate şi feminitate ambigue”, se precizează în document.

“Oscilarea între bărbat şi femeie devine, până la urmă, doar expunerea unei ‘provocări’ la adresa a ceea ce numim ‘cadrele tradiţionale'”, se mai spune în document.

Textul, intitulat ”Male and Female He Created”, oferă răspunsul Vaticanului la aşa-numita ”teorie a genurilor” sau la noţiunea potrivit căreia identităţile de gen nu sunt fixe.

Vaticanul critică de mult timp teoria genurilor, pe care o consideră o ameninţare la adresa idealului catolic al unei societăţi bazate pe familii heterosexuale care aduc pe lume copii.

Dată publicităţii de un departament al Vaticanului care se ocupă de educaţie, documentul confirmă că programele de educaţie sexuală din şcoli ”deseori oferă o dorinţă lăudabilă de a combate toate expresiile discriminării injuste”.

Textul avertizează: ”conceptul generic de ‘nondiscriminare’ ascunde deseori o ideologie care neagă diferenţa precum şi reciprocitatea naturală care există între bărbaţi şi femei”.

New Ways Ministry, o asociaţie de susţinere a persoanelor catolice care aparţin comunităţii LGBT, a respins luni documentul ca fiind ”un instrument dăunător”.

“Teologia Vaticanului referitoare la gen este deficitară şi greşită”, a precizat New Ways Ministry. ”Are la bază categorii de bărbaţi şi femei trasate în urmă cu secole în culturi opresive şi represive”.

Potrivit New Ways Ministry, genul nu este determinat ”doar de organele sexuale vizibile”, ci şi de ”genetică, hormoni şi chimia creierului – lucruri care nu sunt vizibile la naştere”.

Cele mai citite

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...
Ultima oră
Pe aceeași temă