5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalVenezuela: 35 de morţi şi 850 de arestări într-o săptămână de proteste

Venezuela: 35 de morţi şi 850 de arestări într-o săptămână de proteste

“Avem numărul verificat, cu nume, prenume, loc şi responsabilii prezumtivi, pentru cele 35 de persoane asasinate în cadrul manifestaţiilor” care au loc de o săptămână, a declarat Rafael Uzcategui, directorul ONG-ului Provea, în cadrul unei conferinţe de presă la Caracas.

El a denunţat şi opt “execuţii ilegale” după aceste manifestaţii, în timpul unor operaţiuni poliţieneşti în cartiere populare. El i-a acuzat pe agenţii FAES (Forţele poliţiei pentru acţiuni speciale) de aceste acte criminale.

La rândul său, directorul ONG-ului Foro Penal, Alfredo Romero, a vorbit în faţa jurnaliştilor despre 850 de arestări, dintre care 77 au vizat minori.

Potrivit acestuia, autorităţile au efectuat percheziţii în “case ale unor familii sărace, fără niciun mandat judecătoresc” şi au efectuat arestări.

Cu aceste noi arestări, Foro Penal estimează la 976 numărul deţinuţilor politici din Venezuela.

Criza politică din această ţară petrolieră, ruinată deşi a fost cea mai bogată din America Latină, s-a intensificat în ultima săptămână, opoziţia intensificându-şi presiunile în favoarea organizării de alegeri libere.

Şeful parlamentului controlat de opoziţie, Juan Guaido, a invocat un vid de putere – întrucât nu recunoaşte al doilea mandat al lui Nicolas Maduro, început pe 10 ianuarie – pentru a se proclama preşedinte interimar.

Beneficiar al unui susţineri internaţionale în creştere, a SUA, a unei mari părţi din Europa şi America Latină, Juan Guaido a lansat un apel la două noi manifestaţii de amploare în această săptămână, miercuri şi sâmbătă.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă