18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalVenezuela: Justiţia a inculpat alţi trei deputaţi

Venezuela: Justiţia a inculpat alţi trei deputaţi

Deputaţii Freddy Superlano, Sergio Vergara şi Juan Andrés Mejia au fost inculpaţi pentru înaltă trădare, conspiraţie şi rebeliune civilă, a anunţat într-un comunicat Curtea Supremă, acuzată de către opoziţie că este în solda regimului preşedintelui Nicolas Maduro.

Alţi şapte deputaţi au fost inculpaţi în ultimele zile pentru aceleaşi infracţiuni, pentru sprijinul lor faţă de apelul la revoltă militară lansat de către Guaido.

Tulburările care au urmat acestui apel s-au soldat cu şase morţi, sute de răniţi şi cu arestarea a circa 200 de persoane, potrivit procurorului general al Venezuelei, Tarek William Saab. Tentativa a eşuat, majoritatea militarilor rămânând fideli lui Maduro.

O deputată inculpată, Mariela Megallanes, s-a refugiat în reşedinţa ambasadorului Italiei din Caracas, în timp ce ceilalţi au evitat să apară în public. Un alt reprezentant de seamă al opoziţiei, Leopoldo Lopez, s-a refugiat cu familia sa la ambasada Spaniei pe 30 aprilie, după eşecul revoltei.

”Frica nu ne va opri”, a declarat Guaido la AFPTV în cursul unei deplasări în localitatea La Guaira, la 30 km nord de Caracas. ”Singura strategie care îi rămâne regimului (…) este de a face ca frica să domine”, a adăugat opozantul, recunoscut drept preşedinte interimar al Venezuelei de către peste cincizeci de ţări, inclusiv SUA.

Cele mai citite

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Soluții pentru protecția împotriva exploziilor de praf

În peisajul comercial de astăzi, asigurarea siguranței și securității este vitală, în special în ceea ce privește reducerea riscurilor asociate cu exploziile de praf....

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă