8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalVenezuela testează rachete pe Insula La Orchila

Venezuela testează rachete pe Insula La Orchila

”Am fost martorii unor exerciţii militare (…) pe Insula La Orchila, unde s-au testat rachete de precizie maximă în apărarea apelor noastre şi a coastelor noastre”, a anunţat joi şeful statului într-o reuniune cu Înaltul Comandament Militar, transmisă în direct la televiziunea de stat.

Maduro nu a menţionat în această reuniune navele iraniene. Aceste teste au loc în cadrul Operaţiunii ”Scut bolivarian”, o desfăşurare permanentă, ordonată în februarie.

Opozantul Juan Guaido, recunoscut drept preşedintele interimar al Venezuelei de peste 50 de ţări, în frunte cu Statele Unite, a denunţat această operaţiune drept un exerciţiu de propgandă.

Navele iraniene ”vor folosi doar la îmbogăţirea mafiei dictatoriale”, a denunţat el, citat într-un comunicat, evocând o piaţă neagră care a înflorit în contextul penuriei de carburanţi.

Guvernul venezuelean a anunţat miercuri că petroliere iraniene care livrează ţiţei brut urmează să sosească în curând.

Teheranul a avertizat Statele Unite să nu intervină împotriva petrolierelor cu Marina americană (US Navy) în Caraibe.

”Suntem pregătiţi în orice moment”, declara Maduro, într-o alocuţiune la postul guvernamental de televiziune, mulţumind aliatului iranian pentru susţinere împotriva ostilităţii făţişe a Washingtonului.

Potrivit unor informaţii de presă, cinci petroliere au părăsit Iranul în ultimele zile şi se află în drum către Caraibele venezuelene.

Statele Unite au anunţat la începutul lui aprilie o consolidare a supravegherii crimei organzate în regiunea Caraibelor şi au desfăşurat, între altele, nave de război.

Venezuela deţine cele mai mari zăcăminte de petrol din lume, însă producţia se află în cădere liberă. Caracasul acuză că sancţiunile americane sunt de vină în această prăbuşire.

Însă experţii atribuie această prăbuşire unor opţiuni  politiceeronate, lipsei de investiţii şi corupţiei.

Cele mai citite

Analiza măsurilor Guvernului PSD: Dovada că acestea au dus la creșterea cifrei de afaceri din industrie

În ultimele luni, cifra de afaceri din industrie a României a cunoscut o creștere semnificativă, iar acest lucru nu poate fi neglijat. Datele furnizate...

România va primi gaze din Qatar, ca alternativă la gazele din Azerbaidjan

România va primi gaz natural lichefiat din Qatar, ca alternativă la producția autohtonă și la gazele pe care România le va primi din Azerbaidjan. Acest...

Nicușor Dan cere bani pe internet, pe motiv că în acest mod ajuți Bucureștiul

Pe facebook a apărut o reclamă care ar fi plătită de Nicușor Dan, reclamă care le solicită românilor să doneze bani pentru Nicușor Dan,...
Ultima oră
Pe aceeași temă