Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Foto: Arhivă

Vicecancelarul Austriei propune cazarea migranților în cazărmi și interzicerea ieșirii lor noaptea

Vicecancelarul Austriei, Heinz-Christian Strache, liderul formaţiunii naţionaliste Partidul Libertăţii (FPÖ), şi-a atras critici după ce a propus cazarea solicitanţilor de azil în barăci militare dezafectate şi impunerea unor interdicţii de circulaţie pentru aceștia.

Mihai Diac 0 comentarii

Potrivit agenţiei de presă APA, citată de Mediafax, Heinz-Christian Strache a propus, într-un interviu acordat postului tv ORF, ca solicitanţii de azil să fie cazaţi, până la soluţionarea cererilor, în unităţi militare dezafectate.

Liderul formaţiunii de extremă-dreapta Partidul Libertăţii (FPÖ) a declarat că vrea o dezbatere pe această temă, admiţând că într-adevăr unităţile militare dezafectate "nu au utilităţile necesare", dar explicând că situaţia "poate fi îmbunătăţită".

În plus, vicecancelarul vrea impunerea unor interdicţii de circulaţie pe timpul nopţii pentru solicitanţii de azil extracomunitari.

"Trebuie să discutăm despre siguranţă şi după ce oră imigranţii trebuie să revină în unităţile militare. Este necesară ordine atât timp cât este în curs procedura privind acordarea azilului", a declarat Heinz-Christian Strache, potrivit postului Deutsche Welle şi publicaţiei Stern.

Opoziţia din Austria critică dur propunerile lui Heinz-Christian Strache.

"Trebuie să ne concentrăm pe integrarea imigranţilor, nu pe cazarea forţată a acestora", a reacţionat Sandra Frauenberger, un politician social-democrat, membru al Consiliului pentru Afaceri Sociale din Viena.

"Este vorba de un eşec politic atunci când nici măcar nu se încearcă ajutarea oamenilor care au venit aici, ci se vrea închiderea lor", a afirmat, la rândul său, social-democratul Jürgen Czernohorszky, comisarul pentru Integrare al oraşului Viena.

Comentarii

loading...