Vicepreședintele american Mike Pence începe un turneu în Orientul Mijlociu

Vicepreședintele american Mike Pence începe un turneu în Orientul Mijlociu

Vicepreședintele american Mike Pence începe un turneu în Orientul Mijlociu

Vicepreşedintele american Mike Pence începe sâmbătă, cu o vizită în Egipt, un turneu în Orientul Mijlociu, pe fondul tensiunilor declanşate de decizia liderului de la Casa Albă, Donald Trump, de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului.

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

În cadrul acestui turneu de patru zile, Pence va vizita Iordania şi Israel, alţi doi aliaţi cheie ai SUA în regiune.

Vizita lui Pence este prima a unui înalt oficial american în Orientul Mijlociu după ce Trump şi-a anunţat luna trecut intenţia de a muta ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim. În Egipt, Pence se va întâlni cu preşedintele Abdel-Fattah al-Sissi. Liderii musulmani şi creştini din Egipt şi-au anulat întâlnirile cu Pence, în semn de protest faţă de decizia lui Trump privind Ierusalimul.

Duminică, Pence se a deplasa în Iordania, unde se va întâlni cu Regele Abdullah al II-lea. Luni, Pence va începe o vizită de două zile în Israel, unde se va întâlni cu premierul Benjamin Netanyahu şi va susţine un discurs în Parlament (Knesset).

Egiptul şi Iordania sunt singurele ţări arabe care au legături diplomatice cu Israelul. Casa Albă a transmis că Pence va discuta în turneul său despre "nevoia comună de a combate terorismul şi de a ajuta minorităţile religioase persecutate".

Comentarii

loading...