14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalVIDEO. 127 de persoane date dispărute după inundațiile din Japonia

VIDEO. 127 de persoane date dispărute după inundațiile din Japonia

Este vorba de 28 de persoane date oficial dispărute şi de alte 99 care încă nu au putut să fie localizate, deşi deocamdată nu au fost incluse în grupul celor dispăruţi, a declarat vineri la o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al executivului, Yoshihide Suga, care a cifrat numărul persoanelor decedate la 204.

Dintre acestea, peste 70 % aveau vârste de peste 60 de ani, potrivit mass-media locale.

Aproximativ 73.000 de efective ale Forţelor de Autoapărare (armată), poliţiei şi pompierilor participă la operaţiunile de căutare, pentru care au fost alocate vineri 81 de elicoptere, potrivit Suga.

Agenţia meteorologică japoneză (JMA) prognozează că temperaturile vor depăşi peste 30 de grade Celsius în următoarele zile în multe din zonele sinistrate, fapt ce face să crească îngrijorarea faţă de posibile valuri de caniculă şi de răspândire a bolilor infecţioase între sinistraţi.

Aproximativ 207.000 de locuinţe sunt în continuare lipsite de apă, deşi furnizarea de curent electric şi de gaz a fost restabilită, potrivit postului de televiziune NHK.

Precipitaţiile record din arhipelagul japonez care au căzut în mai multe zone ale ţării au făcut să crească în 11 zile de patru ori volumul total al ploilor înregistrate în luna iulie, fapt ce a provocat inundaţii, alunecări de teren şi a afectat mii de locuinţe izolând numeroase localităţi.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă