22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalVIDEO. Atacul armat din Las Vegas: Momentul în care trupele SWAT au...

VIDEO. Atacul armat din Las Vegas: Momentul în care trupele SWAT au intrat în camera atacatorului

Poliţia americană a difuzat miercuri o înregistrare video cu momentul în care forţele de ordine au intrat într-o cameră a hotelului Mandalay Bay din Las Vegas (statul Nevada) din care, la 1 octombrie anul trecut, Stephen Paddock a împuşcat mortal 58 de persoane şi a rănit alte câteva sute aflate la un concert de muzică country, transmite dpa, citată de Agerpres.

Pe înregistrare pot fi văzuţi mai mulţi ofiţeri de poliţie care aşteaptă pe casa scării în timpul detonării unei încărcături explozive pentru a pătrunde în camera atacatorului, unde acesta este găsit decedat. Ulterior este detonată o a doua încărcătură de către poliţişti pentru a putea intra într-o cameră alăturată.

În zilele care au urmat atacului armat de la Las Vegas, poliţia a respins cererile din partea mass-media de a avea acces la aceste înregistrări video.

Decizia de a difuza imaginile în cauză a fost luată vineri de Curtea Supremă a statului Nevada, la finalul unui proces judiciar care a durat mai multe luni. În cazul atacului de la colegiul Parkland din statul Florida, poliţia a dat publicităţii înregistrarea apelurilor telefonice de urgenţă la mai puţin de o lună de la producerea incidentului, aminteşte Las Vegas Review-Journal.

La scurt timp după atacul din Las Vegas, poliţia a descoperit aproximativ 23 de kilograme de explozibil şi 1.600 de cartuşe în maşina lui Stephen Paddock aflată în parcarea hotelului Mandalay Bay.

Cele mai citite

VIDEO. FRF a lansat imnul echipei naționale pentru EURO 2024. Piesa se numește „Visăm împreună”

Federația Română de Fotbal (FRF) a lansat astăzi, în colaborare cu PRO TV, postul care va transmite EURO 2024, piesa „Visăm Împreună”, care va...

FOTO. Loredana Groza, ca la 20 de ani. Vedeta a pozat în colanți

Loredana Groza, cunoscută pentru prezența sa în industria muzicală românească, a captat atenția publicului cu ultimele sale fotografii distribuite pe rețelele de socializare. Însă...

TOP 5 abilităţi esenţiale care te vor propulsa în carieră

Indiferent de traseul pe care-l alegi în carieră, vei avea nevoie de mai mult decât cunoştinţe specifice pentru a avansa. Soft skills sau abilităţile...
Ultima oră
Pe aceeași temă