13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalVIDEO. Australia a intrat în 2019 cu un spectacol de artificii impresionant

VIDEO. Australia a intrat în 2019 cu un spectacol de artificii impresionant

Cerul s-a înseninat în timp util pentru ca australienii să poată admira, la miezul nopţii, cele 8,5 milioane de tone de artificii, care au costat 6 milioane de dolari australieni (4,22 de milioane de dolari americani) şi care au iluminat portul, fiind transmise în direct către miliarde de oameni din toate colţurile lumii.

Debutând cu o explozie masivă de strălucire pe Harbour Bridge, care a iluminat întreg oraşul, focurile de artificii din Sydney au depăşit spectacolele din anii anteriori.

Primarul din Sydney, Clover Moore, a promis cel mai mare spectacol de artificii din toate timpurile – cu 500 de kilograme mai multe materiale pirotehnice de cât anul trecut – şi a reuşit să se ţină de cuvânt. Circa 25.000 de explozii pirotehnice au fost montate doar pe podul din port.

Regizorul spectacolului de lumini, Fortunato Foti, a obţinut culori inedite – lămâie şi piersică – alături de artificii şi jocuri de lumini cu aspect 3D, care s-au transformat în umbrele şi flori.

Au fost artificii în formă de inimi, feţe zâmbitoare şi scoici în culorile roşu, portocaliu şi galben.

Coloana sonoră care a însoţit fabulosul spectacol de lumini a inclus un tribut dedicat ”reginei muzicii soul”, Aretha Franklin, decedată în 2018.

Mii de persoane au instalat corturi şi şi-au petrecut noaptea dinaintea Revelionului în port pentru a se asigura că prind cele mai bune locuri la spectacolul de lumini. Mulţi participanţi s-au plâns însă că cele mai bune locuri au fost rezervate spectatorilor care au plătit.

Focurile de artificii au fost punctul culminant al unei zile pline de festivităţi: remorchere care s-au transformat în fântâni arteziene, un spectacol de acrobaţii aeriene şi ambarcaţiuni colorate care au luminat portul.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...
Ultima oră
Pe aceeași temă