19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalVIDEO Convoiul preşedintelui Petro Poroşenko, atacat de ultranaţionalişti

VIDEO Convoiul preşedintelui Petro Poroşenko, atacat de ultranaţionalişti

Susţinători ai partidului de extremă-dreapta Corpul Naţional au încercat să blocheze convoiul preşedintelui Poroşenko, venit la Cerkasî pentru a susţine un discurs în cadrul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 31 martie.

În total 19 poliţişti au fost răniţi aici după ce au intervenit pentru a proteja convoiul prezidenţial. Alţi trei poliţişti, dintre care unul a suferit arsuri la ochi, au fost răniţi în urma confruntărilor cu militanţi ai aceleiaşi mişcări în apropierea sediului preşedinţiei la Kiev.

O înregistrare difuzată de poliţie arată o mulţime de indivizi, unii mascaţi, înconjurând convoiul prezidenţial la Cerkasî, câţiva reuşind să se urce pe autoturisme şi să le deschidă portierele. Străzile din apropiere au fost apoi acoperite de fum după ce protestatarii au provocat incendii.

Purtătorul de cuvânt al Corpului Naţional, Oleksandr Alfyorov, a declarat pentru AFP că manifestanţii au dorit să protesteze faţă de corupţia din cadrul guvernului, amintind inclusiv de scandalul privind deturnarea de fonduri publice destinate armatei.

Un apropiat al lui Poroşenko, între timp demis de acesta, este acuzat de o vastă operaţiune de contrabandă cu piese de schimb pentru echipamente militare. Piesele ar fi fost cumpărate ilegal din Rusia – considerată de Ucraina stat ”agresor” – înainte de a fi livrate armatei ucrainene la preţuri de trei până la patru ori mai mari, diferenţa faţă de preţul de achiziţie intrând în buzunarele celor care au dirijat operaţiunea.

Cele mai citite

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...

Despăgubiri record după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore

Despăgubirile pe care le vor plăti companiile de asigurări în urma prăbușirii podului Francis Scott Key din Baltimore ar putea să fie cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă