Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

VIDEO Cum s-a văzut Ora Pământului la Turnul Eiffel și Opera din Sydney

VIDEO Cum s-a văzut Ora Pământului la Turnul Eiffel și Opera din Sydney

Opera din Sydney, Turnul Eiffel din Paris şi Piaţa Roşie din Moscova se numără între obiectivele turistice care au rămas sâmbătă seara în întuneric, în sprijinul campaniei „Ora Pământului”.

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Acţiunea, care a început în Australia, în 2007, este sprijinită de milioane de persoane, din 187 de ţări, care sting luminile.

„Campania are scopul de a creşte gradul de conştientizare în privinţa importanţei protejării mediului şi animalelor sălbatice”, a spus, pentru AFP, Dermot O'Gorman, directorul WWF (World Wildlife Fund) Australia, organizaţie care se ocupă de această campanie.

În Paris, Turnul Eiffel a rămas în întuneric, în timp ce preşedintele francez Emmanuel Macron a îndemnat oamenii să susţină acţiunea, pentru a demonstra că vor să se alăture „luptei pentru natură”. „Timpul pentru negare a trecut. Pierdem nu doar lupta împotriva schimbărilor climatice, dar şi lupta împotriva colapsului biodiversităţii”, a scris Emmanuel Macron pe Twitter.

Luminile au fost stinse şi în Piaţa Roşie din Moscova, iar secţiunea rusă a Staţiei Spaţiale Internaţionale s-a alăturat campaniei, potrivit agenţiei de presă Ria Novisti. Imagini din Asia au arătat că mai multe clădiri, precum Turnurile Petronas din Kuala Lumpur, dar şi orizonturile din Hong Kong şi Singapore au rămas în întuneric, pentru a marca „Ora Pământului”.

Empire State Building din New York a marcat, de asemenea, acţiunea, rămânând cu „o lumină slabă”. „Ora Pământului” a fost marcată şi în Ciudad de México, unde mai multe monumente au rămas în întuneric, inclusiv El Ángel (Îngerul Independenţei). În oraşul Cali din Columbia, activiştii de mediu au aprins lumânări pentru a forma logo-ul „60+".

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a spus că acest eveniment are loc „într-un timp în care există o presiune uriaşă asupra oamenilor şi planetei”. „Resursele şi ecosistemele din lume sunt sub asalt. Ora Pământului este o oportunitate de a ne demonstra hotărârea de a face o schimbare”, a spus Antonio Guterres.

În contextul înregistrării celor mai ridicate temperaturi la nivel global, O'Gorman a spus că tema evenimentului din acest an este impactul schimbărilor climatice asupra biodiversităţii şi asupra speciilor de plante şi animale. „Peste jumătate din speciile de plante şi animale riscă să dispară în unele dintre cele mai bogate zone în biodiversitate de pe planetă, până la finalul acestui secol, dacă vom continua în acest mod, în ceea ce priveşte încălzirea globală”, a spus O'Gorman.

Comentarii

loading...