Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

VIDEO. Erupție vulcanică pe insula Java. Localnici, evacuați

VIDEO. Erupție vulcanică pe insula Java. Localnici, evacuați

Autorităţile indoneziene au dispus vineri evacuarea persoanelor din zona Gunung Merapi (Muntele de foc - n.r.) iar un oraş şi-a închis aeroportul după ce vulcanul a degajat aburi şi cenuşă până la o înălţime de 5.500 de metri.

Rl online 0 comentarii

Vulcanul Gunung Merapi de pe insula Java este unul dintre cei mai activi din Indonezia, iar o serie de erupţii din 2010 au provocat moartea a peste 350 de persoane.
O agenţie de gestionare a dezastrelor le-a spus locuitorilor care trăiesc pe o rază de 5 km în jurul vulcanului să plece temporar şi să se instaleze în adăposturi, a precizat într-un comunicat purtătorul de cuvânt Sutopo Purwo Nugroho.
Potrivit DPA, care citează Protecţia civilă, sute de localnici au plecat din sate din cauza erupţiei.
Sutopo Purwo Nugroho a precizat că 120 de persoane care efectuau o ascensiune pe Gunung Merapi sunt acum în siguranţă.
Aeroportul din Yogyakarta, cel mai mare oraş apropiat de vulcan, a fost închis din cauza ameninţării reprezentate de cenuşă, a anunţat compania aeriană deţinută de stat AirNav.
Agenţia de gestionare a dezastrelor a calificat ultima erupţie a Muntelui de foc drept una freatică, ceea ce înseamnă că magma încălzeşte apa din subteran iar vaporii sunt eliberaţi sub presiune.
Până în prezent nu a fost semnalată degajarea de lavă. Agenţia a mai precizat că nivelul de alertă pentru Gunung Merapi nu a fost ridicat.

 

Comentarii

loading...