8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalVIDEO. Explozie lângă ambasada SUA din Beijing

VIDEO. Explozie lângă ambasada SUA din Beijing

UPDATE 10,20: Poliția chineză a oferit un nume pentru suspect: Jiang Moumou, un tânăr de 26 de ani, cetățean al regiunii autonome Mongolia Inferioară din cadrul Chinei. Acesta a folosit un dispozitiv explozibil pe bază de artificii. Singurul rănit a fost chiar el, reușind să își provoace arsuri ușoare la mâna în care ținea explozibilul. Acesta va supraviețui și este în spital în acest moment. Explozia a avut loc în colțul de sud-est al ambasadei.

 

ȘTIREA ORIGINALĂ: Poliţia chineză a reţinut joi o femeie care ar fi încercat să-şi dea foc în faţa ambasadei SUA la Beijing, iar, la câteva ore distanță, potrivit unor martori, ar fi avut loc o explozie în același loc, provocată de un bărbat, singurul rănit al incidentului, transmit dpa şi Reuters, care citează cotidianul Global Times.

 jimmyzhong_iost/Twitter

Un martor a relatat că a văzut poliţişti examinând un vehicul în faţa ambasadei, iar social media au transmis imagini cu fumul rezultat în urma unei aparente explozii. Martorii susțin nu doar că ar fi auzit sunetul unei explozii, ci și că au simțit o unda de șoc specifică unui astfel de eveniment.

Potrivit unui alt martor, în faţa ambasadei au sosit şapte sau opt maşini de poliţie, iar drumul către complexul de clădiri a fost închis.

Nu se știe, în acest moment, dacă există vreo legătură între cele două incidente. Cert e că autorul exploziei este un bărbat de 26 de ani, care ar fi încercat să arunce o bombă artizanală în curtea ambasadei și care este singura victimă a detonării.

Cele mai citite

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...
Ultima oră
Pe aceeași temă