16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalVIDEO CE: Juncker şi-a pierdut echilibrul din cauza sciaticii şi nu a...

VIDEO CE: Juncker şi-a pierdut echilibrul din cauza sciaticii şi nu a alcoolului

UPDATE 13 iulie Comisia Europeană: La summitul NATO, Juncker şi-a pierdut echilibrul din cauza sciaticii şi nu a alcoolului

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a suferit o criză de sciatică miercuri seară în timpul summitului NATO de la Bruxelles, a declarat vineri purtătorul său de cuvânt, Margaritis Schinas, care a răspuns astfel comentariilor conform cărora Juncker ar fi fost în stare de ebrietate, transmite AFP.

”Preşedintele (Comisiei Europene) Juncker a recunoscut public că sciatica îl jenează la mers. Din păcate, aşa s-a întâmplat şi miercuri seară”, a declarat Margaritis Schinas, într-o conferinţă de presă la Bruxelles.

”Preşedintele doreşte să mulţumească public premierilor (olandez) Mark Rutte şi (portughez) Antonio Costa, care l-au ajutat în acest moment dureros”, a adăugat reprezentantul Comisiei Europene.

Referitor la întrebarea dacă Jean-Claude Juncker era în stare de ebrietate, Schinas a spus că este ”de prost gust că anumite media publică titluri insultătoare profitând de durerea” preşedintelui Comisiei Europene.

Jean-Claude Juncker “ia medicamente şi se simte mai bine”, a continuat Margaritis Schinas, care a vorbit despre ”agenda încărcată” a preşedintelui CE în ziua de joi, care a urmat recepţiei, în timpul summitului NATO. Săptămâna viitoare ”el va continua să muncească intens, aşa cum face de la începutul carierei sale publice”, a încheiat purtătorul de cuvânt al executivului comunitar.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a putut fi văzut cum îşi pierde echilibrul de mai multe ori înaintea unei cine oficiale a liderilor NATO, scrie The Associated Press.

Preşedinţii Finlandei şi Ucrainei, alături de prim-ministrul olandez, Mark Rutte, au trebuit să îl ajute pe Juncker să rămână pe picioare.

Juncker a declarat anterior că suferă de sciatică iar acest lucru îi afectează uneori mişcările. Prim-ministrul portughez, Antonio Costa, a declarat joi că Juncker s-a plâns de dureri de spate, scrie news.ro.

„Nu are o problemă de sănătate serioasă, din câte ştiu, dar are o problemă la spate de ceva timp. Este o problemă şi îi creează aceste dureri intense”, a declarat Rutte.

Biroul lui Juncker a refuzat să comenteze, făcând referire la respectarea intimităţii.

Liderii instituţiilor europene au fost invitaţi de liderii NATO la o cină oficială miercuri seară.

Cele mai citite

Gafa lui Târnovanu amână fiesta FCSB-ului! Meciul cu Farul se joacă cu titlul pe masă

FCSB a remizat în deplasare cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, scor 2-2, în etapa a șasea din play-off, și trebuie să mai aștepte pentru...

Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 (Eurostat)

Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea care a început după războiul...

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...
Ultima oră
Pe aceeași temă