Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Foto Arhiva

VIDEO Macron: Imigrantul care a salvat un copil ce atârna de balustrada unui bloc din Paris va primi cetățenie franceză

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat luni că a decis să acorde cetăţenia franceză imigrantului din Mali care a escaladat un imobil pentru a salva un copil ce atârna de balustrada unui bloc din Paris, informează presa internaţională.

Valentina Vlădoi 0 comentarii

Liderul francez l-a invitat pe Mamoudou Gassama la Palatul Elysee pentru a îi mulţumi personal pentru gestul său.

De asemenea, tânărul va avea situaţia regularizată începând de luni, după care va fi naturalizat şi va intra în serviciul civic al pompierilor, l-a anunat Emmanuel Macron într-o întâlnire la Palatul Elysée,

”Toate documentele vor fi regularizate”, a dat asigurări şeful statului într-o discuţie difuzată pe pagina sa de Facebook cu migrantul din Mali fără acte, care a salvat un copil să nu cadăde la etajul al patrulea al unui imobil parizian.

Macron i-a propus de asemenea să demareze demersuri în vederea naturalizării, ceea ce Gassama a acceptat şi să intre în serviciul civic de pompieri salvatori.

”Este o faptă excepţională, un act de eroism. Am dorit să putem lua o decizie excepţională pentru dumneavoastră”, i-a spus preşedintele tânărului, vizibil emoţionat.

Preşedintele Republicii i-a explicat însă că este vorba despre o excepţie, deoarece, în calitate de migrant care nu a cerut azil, situaţia nu ar fi trebuit să-i fie regularizată.

”Nu putem da (documente) tuturor celor care vin din mali, Burkina (Faso). Atunci când ei sunt în pericol le dăm azil, dar nu din motive economice”, i-a spus el.

”Însă, în ceea ce vă priveşte, dumneavoastră aţi făcut ceva excepţional. Chiar dacă nu v-aşi gândit, acesta este un act de curaj şi de forţă admirat de toţi”.

”Asta justifică o decizie excepţională”, a adăugat el în faţa presei, după întâlnire. Cu toate acestea, ”o faptă excepţională nu înseamnă o politică”.

Naţionalitatea franceză este meritată, ”bineînţeles”, a spus preşedintele, ”dar există reguli, este ceea ce i-am explicat în deplină transparenţă acestui tânăr. Nu trebuie să fii demagog şi să spui că totul este posibil. Protejăm oameni în pericol în ţara lor, ceea ce nu este cazul său. Dacă încep să spun «acceptăm pe toată lumea fără reguli», nu este sustenabil pentru ţară”.

El a precizat că după ce a văzut înregistrare video a luat decizia imediat, împreună cu Gérard Collomb.

”Franţa a avut mereu această politică de sărbătorire a faptelor excepţionale, recunoscând aceste merite în vederea accederii la naţionalitate, iar uneori la responsabilităţi mai mari”, a declarat el, adăugând că ”nu-l compar pe acest tânăr cu ei, dar uitaţi-vă la Jefferson, Garibaldi... Puţine ţări au avut aşa ceva”.

Purtând blugi şi o cămaşă cu mâneca scurtă, Mamoudou Gassama a vorbit luni cu şeful statului şi i-a povestit circumstanţele faptei sale curajoase. ”Bravo”, a lansat Emmanuel Macron.

Tânărul originar din Mali, care se afla în trecere, a luat decizia să escaladeze imobilul pentru a ajunge cât mai repede la un copil de 4 ani care risca să se desprindă în orice secundă.

Francezii au distribuit pe reţelele de socializare imagini cu gestul tânărului, incredibil pentru orice om normal, şi l-au numit pe eroul salvator Spider Man, datorită abilităţii incredibile de a se prinde de obiecte şi a escalada cu o viteză remarcabilă.

Potrivit martorilor, bărbatul a urcat rapid la etajul patru fără nicio ezitare, l-a prins pe copil şi l-a ridicat în balcon. În acelaşi timp, un vecin încerca fără succes să-l apuce pe băieţel.

Conform relatărilor, tatăl copilului de 36 de ani se afla la cumpărături în momentul incidentului.

Comentarii

loading...