23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalVIDEO Mii de susținători ai Brexitului prostează la Londra

VIDEO Mii de susținători ai Brexitului prostează la Londra

În ziua în care Marea Britanie urma să părăsească iniţial UE, grupuri mari de oameni s-au adunat în faţa parlamentului, fluturând steaguri UE şi scandând, “Ieşire înseamnă Ieşire” şi “La revedere UE”, acuzând-o pe Theresa May de trădare, citează Mediafax.

Pe fondul unei prezenţe mari a poliţiştilor, mai multe persoane au blocat drumul din afara parlamentului, strigând „Nu vom pleca” şi „Ce vrem? Brexit? Când vrem? Acum? Acum.”

Protestatarii, conduşi de Nigel Farage – politicianul care a convenit să organizeze referendumul în urma căruia s-a decis ieşirea Marii Britanii din UE – se va adresa mulţimii vineri după-amiază.

Farage, fostul lider al Partidului Independenţei, urmează să vorbească la un eveniment “Brexit Betrayal” ca parte a culminării unui marş din Sunderland, nord-estul Angliei, până la Londra.

“Ceea ce ar fi trebuit să fie o sărbătoare este de fapt o zi de trădare”, a declarat Farage pentru Reuters.

Membrii Camerei Comunelor au respins vineri, a treia oară, proiectul de Acord Brexit negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană.

29 martie era data stabilită iniţial de Marea Britanie pentru retragerea din Uniunea Europeană.

Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...
Ultima oră
Pe aceeași temă