14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalVIDEO. Protest unic al unei balerine, pentru a salva un golf

VIDEO. Protest unic al unei balerine, pentru a salva un golf

Înfruntând temperaturile foarte scăzute în pantofi de balet cu poante şi tutu alb, Bagautdinova s-a filmat în timp ce interpreta arabescuri şi mişcări tip plié pe apele îngheţate ale Golfului Batareinaya, după ce a citit relatări despre proiectul de construcţie a unui siloz de cereale în zona respectivă, scrie Agerpres.

Dansatoarea Teatrului Mariinsky a postat videoclipul online, adăugând muzică din “Lacul Lebedelor” de Ceaikovski, o aluzie la lebedele care trăiesc în regiunea situată la aproximativ 50 de kilometri vest de Sankt Petersburg.

“Acesta este un loc natural şi istoric unic, în care lebedele îşi fac cuiburi primăvară, unde familiile cu copii îşi petrec vacanţa vara, unde sute de pescari ies pe gheaţă iarna”, a scris ea pe Facebook.

“Toate acestea sunt ameninţate cu distrugerea”, a adăugat artista.

Agenţia rusă de ştiri TASS a relatat anul trecut că Baltic Grain Terminal intenţionează să înceapă construcţia unui terminal în valoare de 35 de miliarde de ruble (477 milioane de dolari) în Golful Batareinaya. Sodruzhestvo, un grup agroindustrial care deţine compania Baltic Grain Terminal, a refuzat să comenteze pe marginea acestui subiect.

Autoritatea regională din Leningrad a declarat pentru Reuters că nu a emis o autorizaţie de construcţie în zonă.

Bagautdinova i-a îndemnat pe ruşi să semneze o petiţie online adresată preşedintelui Vladimir Putin prin care să solicite ca golful să fie lăsat în starea sa naturală. Petiţia a adunat până în prezent peste 7.650 de semnături.

“A fost strigătul meu din inimă pentru a salva un loc uimitor, care are o semnificaţie specială pentru mine”, a declarat pentru Reuters tânăra de 29 de ani.

Bagautdinova a spus că familia ei a vizitat deseori plajele nisipoase ale golfului în timpul verii şi a făcut excursii cu sania în aceaşi zonă în timpul iernii.

“Ar fi minunat dacă, după ce am dansat aici, construcţia ar fi oprită şi am putea să salvăm acest loc natural uimitor”, a declarat Bagautdinova. “Dar nu cred că este atât de uşor”, a adăugat ea.

Cele mai citite

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă