10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalVIDEO. Stare de urgenţă, în Hawaii, din cauza incendiilor

VIDEO. Stare de urgenţă, în Hawaii, din cauza incendiilor

Deşi majoritatea persoanelor evacuate joi au revenit la casele lor, incendiul principal s-a triplat în dimensiune şi s-a răspândit pe circa 3.642 de hectare.

“Declar Valley Isle o zonă calamitată pentru a permite implementarea funcţiilor de gestionare a situaţiilor de urgenţă, conform legii”, a transmis într-un comunicat guvernatorul David Ige.

Incendiul din insula Maui – numită şi Valley Isle – era controlat în proporţie de 60%, vineri seară, însă autorităţile au avertizat că adăposturile, închise temporar, s-ar putea redeschide în cazul în care se emite un nou ordin de evacuare.

Pompierii au reuşit să controleze în proporţie de circa 35% un alt incendiu de vegetaţie, răspândit pe circa 81 de hectare, care a izbucnit în apropiere de Kahului.

Mii de locuitori şi turişti de pe Insula Maui din Hawaii au primit joi ordin de evacuare din două zone de coastă. Aeroportul Kahului a fost închis pentru scurt timp, iar zborurile au fost deviate din cauza fumului care a condus şi la închiderea a două autostrăzi.

Nu au fost raportate cazuri de persoane rănite sau clădiri avariate.

Cauza incendiilor este în curs de investigare.

Într-un mesaj publicat pe Twitter, guvernatorul din Hawaii i-a mulţumit vedetei americane de televiziune Oprah Winfrey, care deţine o proprietate în Maui, după ce aceasta a deschis joi un drum privat pentru a permite accesul pompierilor în zonele afectate de incendiu.

Cele mai citite

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...

Neuropatie diabetică: Tipuri, simptome și cauze

Neuropatia diabetică este o complicație a diabetului care afectează sistemul nervos. Este o boală progresivă, iar simptomele se agravează în timp. Neuropatia diabetică apare atunci...

Ghidul complet pentru utilizarea responsabilă a camerelor spion

În contextul modern al tehnologiei, camerele spion au devenit un instrument util pentru supravegherea discretă și asigurarea securității personale și a proprietății. Este esențial...
Ultima oră
Pe aceeași temă