Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Foto Arhiva

VIDEO Vladimir Putin, dezlănțuit la locul tragediei din Siberia: "Pierdem atât de mulţi oameni"

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a deplasat marţi la Kemerovo, oraş industrial din vestul Siberiei, unde un incendiu izbucnit duminică la principalul mall din oraş a răpit viaţa a cel puţin 64 de persoane, denunţând în acest context o "neglijenţă criminală", relatează AFP.

Rl online 0 comentarii

"Ce s-a întâmplat aici? Nu este vorba de ostilităţi armate. Nu este o scurgere neaşteptata de gaz metan (...) Oamenii au venit să se odihnească, erau copii. Vorbim de demografie şi pierdem atât de mulţi oameni şi din cauza a ce? Din cauza neglijenţei criminale, a indolenţei", a afirmat Putin într-o reuniune la Kemerovo, dedicată eliminării consecinţelor incendiului, conform TASS şi RIA Novosti. 

Putin a depus flori într-un loc amenajat în memoria victimelor în apropierea clădirii centrului comercial "Zimniaia Vişnia" ("Vişina de iarnă"), unde locuitorii au adus flori, jucării de pluş şi fotografii ale celor morţi, potrivit TASS. 

Autorităţile ruse au denunţat luni încălcările normelor de securitate după incendiu, considerat unul dintre cele mai cumplite din Rusia în ultimii ani: cel puţin 64 de morţi. Marţi, fuseseră identificate corpurile a 13 copii, conform TASS. În plus, alte zeci de persoane au fost rănite. 

Vladimir Putin şi Serghei Meniailo, reprezentantul prezidenţial în districtul federal siberian, au examinat, de asemenea, faţada clădirii arse, conform Xinhua.

Regiunea Kemerovo a declarat trei zile de doliu începând de marţi. Astfel, timp de trei zile, drapelele Federaţiei Ruse vor fi coborâte în bernă pe întreg teritoriul regiunii Kemerovo. Cu această ocazie, autorităţile au recomandat tuturor instituţiilor şi companiilor de televiziune şi radio să-şi anuleze programele de divertisment.

Preşedintele rus i-a ordonat şefului Comisiei de anchetă de pe lângă Parchetul General, Aleksandr Bastrâkin, să facă o evaluare juridică acţiunilor oficialilor care au permis această tragedie. "Nu poţi obţine un certificat fără bani, dar poţi semna orice pentru bani", a remarcat preşedintele Vladimir Putin, făcând aluzie la corupţia din rândul funcţionarilor ruşi.

Anchetatorii ruşi şi unii martori au indicat în special ieşirile de urgenţă blocate - erau de fapt închise cu cheie - şi absenţa totală a sistemelor de alertare a clienţilor din centrul comercial la izbucnirea incendiului.

Comentarii

loading...