14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalVietnam: Cinci morţi şi 13 dispăruţi după ce taifunul Wipha

Vietnam: Cinci morţi şi 13 dispăruţi după ce taifunul Wipha

Cea mai afectată provincie a fost Thanh Hoa, unde trei persoane şi-au pierdut viaţa şi 12 sunt date dispărute, potrivit unei declaraţii a Comisiei pentru prevenirea dezastrelor naturale.

Majoritatea celor dispăruţi provin din districtul Quan Son, unde un întreg sat a fost distrus de viituri.

De asemenea, o persoană a fost raportată decedată în provincia muntoasă Bac Kan şi alta în provincia Dien Bien.

Taifunul Wipha a ajuns joi în jurul orei 22:00 (15:00 GMT) în provincia Quang Ninh, care găzduieşte Golful Ha Long, aflat în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Taifunul s-a transformat în depresiune tropicală sâmbătă, însă ploile au continuat să cadă asupra capitalei Hanoi duminică.

Circa 800 de militari au fost mobilizaţi pentru a ajuta în cadrul operaţiunilor umanitare în provinciile nord-estice, pentru care prognozele indică viituri şi alunecări de teren zilele următoare.

Până la 400 de milimetri de ploaie au fost raportaţi în nordul Vietnamului în timpul weekend-ului, iar alţi 100 de milimetri sunt aşteptaţi luni.

Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă