14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalVietnamul a anunțat identificarea unei noi mutații agresive a coronavirusului

Vietnamul a anunțat identificarea unei noi mutații agresive a coronavirusului

Acest lucru a fost anunțat de ministrul sănătății din Republica Nguyen Thanh Long la o reuniune națională privind prevenirea și controlul răspândirii bolii cauzate de coronavirusul COVID-19, desfășurată sâmbătă, prezidată de prim-ministrul Vietnamului.

Deși noua tulpină nu a fost încă numită, experții vietnamezi spun despre noua mutație descoperită că este mai infecțioasă și se transmite mult mai ușor prin aer. “Noua variantă a virusului nu a fost încă numită. Ministerul Sănătății din Vietnam va include noua tulpină pe harta globală a genomului coronavirusului”, a spus Nguyen Thanh Long.

Șeful Ministerului Sănătății a menționat, de asemenea, că noua variantă a virusului a condus la infectarea masivă a populației în provinciile vietnameze Bakzyang și Bak Ninin, care au devenit principalele focare ale răspândirii bolii în timpul celui de-al patrulea val al coronavirus, care a început în țară pe 27 aprilie.

Până în prezent, în Vietnam au fost raportate șapte tulpini de coronavirus, inclusiv britanice, indiene și sud-africane.

De la începutul pandemiei, în Vietnam au fost identificați 6.713 de infectați, dintre care 3.643 au fost infectați în ultima lună. Din cauza complicațiilor cauzate de COVID-19, au murit 47 de persoane. În prezent, 3.770 de pacienți rămân în instituțiile medicale sub supravegherea medicilor.

Cele mai citite

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă