11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalVietnamul acuză Facebook că a încălcat o lege controversată

Vietnamul acuză Facebook că a încălcat o lege controversată

În pofida reformelor economice şi a deschiderii tot mai mari către schimbarea socială, Partidul comunist vietnamez menţine cenzura presei şi nu tolerează exprimarea nemulţumirilor, relatează Reuters.

“Facebook nu ar fi răspuns unei solicitări de a înlătura paginile care provocau activităţi împotriva statului”, a relatat agenţia de ştiri oficială vietnameză VNA, citând Ministerul Informaţiei şi al Comunicării.

“Avem un proces clar pentru guverne pentru raportarea conţinutului ilegal şi analizăm toate aceste cereri în raport cu condiţiile de utilizare şi legea locală”, a precizat o purtătoare de cuvânt a Facebook într-un comunicat. Ea nu a furnizat detalii suplimentare.

Ministerul a mai informat şi că Facebook a mai permis şi unor conturi personale să posteze conţinut “calomnios”, să exprime un sentiment antiguvernamental şi să defăimeze indivizi şi organizaţii, a adăugat agenţia.

“S-a ajuns la concluzia că acest conţinut încalcă grav legea vietnameză privind securitatea cibernetică” şi reglementările guvernului privind managementul, furnizarea şi utilizarea serviciilor de internet, a mai precizat ministerul, potrivit agenţiei.

Companiile tehnologice şi grupurile de apărare a drepturilor omului au afirmat anterior că legea privind securitatea cibernetică, care se aplică de la 1 ianuarie şi care prevede obligaţia ca firmele să înfiinţeze birouri locale şi să stocheze datele la nivel local, ar putea submina dezvoltarea şi sufoca inovarea în Vietnam.

Oficialii companiei şi-au exprimat în privat preocupările că noua lege ar putea face să fie mai uşor pentru autorităţi să confişte datele clienţilor şi să-i expună arestărilor pe angajaţii locali.

Facebook a refuzat să furnizeze informaţii privind “conturile frauduloase” agenţiilor de securitate vietnameze, a precizat VNA în ştirea de miercuri.

De asemenea, Ministerul Informaţiei ia în calcul taxarea Facebook pentru veniturile din reclamă de pe platforma de socializare.

VNA citează o companie de cercetare a pieţei care afirmă că 235 de milioane de euro au fost cheltuite în Vietnam pentru reclamă pe Facebook în 2018, precizând că Facebook îşi ignoră obligaţiile fiscale din Grecia.

În noiembrie, Vietnamul a anunţat că vrea ca jumătate din utilizatorii de social media să activeze pe reţele sociale interne până în 2020 şi intenţionează să prevină “informaţiile toxice” de pe Facebook şi Google.

Cele mai citite

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...

Aproape 100 de persoane sunt încă date dispărute după atacul de la Moscova

În jur de 95 de persoane sunt încă dispărute după atacul de săptămâna trecută din apropierea Moscovei, când bărbați înarmați au deschis focul la...

Zgonea (ANCOM): Sectorul de poştă şi curierat ar putea ajunge la o cifră de afaceri de un miliard de euro

Sectorul de poştă şi curierat este în plină dezvoltare şi ar putea ajunge la o cifră de afaceri de un miliard de euro în...
Ultima oră
Pe aceeași temă