14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalVietnamul îl susţine pe Trump în eforturile sale privind dezarmarea nucleară a...

Vietnamul îl susţine pe Trump în eforturile sale privind dezarmarea nucleară a Coreei de Nord

Trump a mulţumit preşedintelui vietnamez şi premierului Nguyen Xuan Phuc pentru „generozitatea arătată în găzduirea întâlnirii sale cu Kim Jong-Un”, scrie Politico.

„Liderii au căzut de acord privind necesitatea continuării progresului către dezarmarea nucleară finală şi verificată complet a Coreei de Nord”, a informat secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders.

În plus, cei doi lideri au discutat şi despre modalităţile de a îmbunătăţi parteneriatul dintre Vietnam şi Statele Unite, lansat de fostul preşedinte Barack Obama.

Sanders a declarat că relaţia celor două ţări ar putea fi îmbunătăţită prin legături politice, de securitate, economice şi de la popor la popor mai puternice şi printr-o cooperare în problemele umanitare şi de război.

Trump şi preşedintele vietnamez au discutat şi despre aspecte comerciale, preşedintele american semnând acorduri comerciale cu Vietnamul în valoare de 21 de miliarde de dolari.

Acordurile includ cumpărarea de către compania aeriană vietnameză VietJet a 100 de avioane Boeing 737-Max şi 215 motoare GE/CFM. De asemenea, Bamboo Airways a cumpărat 10 avioane Boeing 787-9. În plus, Vietnam Airlines va achiziţiona servicii şi tehnologie în valoare de 100 de milioane de dolari de la compania americană Sabre Corp.

Cele mai citite

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...
Ultima oră
Pe aceeași temă