Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Vietnamul îl susţine pe Trump în eforturile sale privind dezarmarea nucleară a Coreei de Nord

Vietnamul îl susţine pe Trump în eforturile sale privind dezarmarea nucleară a Coreei de Nord

Preşedintele american Donald Trump şi omologul său vietnamez, Nguyen Phu Tong au căzut miercuri de acord să lucreze pentru dezarmarea nucleară a Coreei de Nord, într-o întâlnire care a avut loc la Hanoi chiar înaintea summit-ului dintre Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-un.

Rl online 0 comentarii

Trump a mulţumit preşedintelui vietnamez şi premierului Nguyen Xuan Phuc pentru „generozitatea arătată în găzduirea întâlnirii sale cu Kim Jong-Un”, scrie Politico.

„Liderii au căzut de acord privind necesitatea continuării progresului către dezarmarea nucleară finală şi verificată complet a Coreei de Nord”, a informat secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders.

În plus, cei doi lideri au discutat şi despre modalităţile de a îmbunătăţi parteneriatul dintre Vietnam şi Statele Unite, lansat de fostul preşedinte Barack Obama.

Sanders a declarat că relaţia celor două ţări ar putea fi îmbunătăţită prin legături politice, de securitate, economice şi de la popor la popor mai puternice şi printr-o cooperare în problemele umanitare şi de război.

Trump şi preşedintele vietnamez au discutat şi despre aspecte comerciale, preşedintele american semnând acorduri comerciale cu Vietnamul în valoare de 21 de miliarde de dolari.

Acordurile includ cumpărarea de către compania aeriană vietnameză VietJet a 100 de avioane Boeing 737-Max şi 215 motoare GE/CFM. De asemenea, Bamboo Airways a cumpărat 10 avioane Boeing 787-9. În plus, Vietnam Airlines va achiziţiona servicii şi tehnologie în valoare de 100 de milioane de dolari de la compania americană Sabre Corp.

Comentarii

loading...