Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Viktor Orban: Afişele anti-UE vor fi înlocuite săptămâna viitoare

Viktor Orban: Afişele anti-UE vor fi înlocuite săptămâna viitoare

Partidul Fidesz, aflat la putere în Ungaria, a anunţat că va înlocui posterele anti-UE după ce acestea au determinat Partidul Popular European (PPE) din Parlamentul European să ia în considerare excluderea partidului, a informat şeful staff-ului premierului Viktor Orban.

Rl online 0 comentarii

Marţi, liderul PPE Manfred Weber a cerut ca partidul lui Orban, Fidesz, să dea jos posterele în care este atacat preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, relatează Reuters.
 
Şeful staff-ului lui Orban, Gergely Gulyas, a informat că afişele vor fi înlocuite săptămâna viitoare de altele care vorbesc despre planurile lui Orban de a creşte rata natalităţii şi despre dorinţa sa de a rămâne în PPE.
 
„Guvernul a aprobat planul privind protecţia familiilor, aşa că de săptămâna viitoare, aceste afişe vor fi plasate”, declarat Gulyas.
 
„Este un semn bun, să se dea jos posterele, aceasta a fost una dintre cererile pe care le-am făcut în această săptămână”, a declarat Weber care a adăugat că „criteriile sunt criterii” după ce a fost întrebat dacă toate cererile sale vor trebui respectate pentru ca Fidesz să rămână în PPE. Weber a cerut, de asemenea, ca Orban să îşi ceară scuze şi să arate susţinere faţă de Universitatea Central Europeană de la Budapesta.
 
Gulyas nu a precizat dacă Orban plănuieşte să îşi ceară scuze, dar a precizat că guvernul de la Budapesta consideră problema Universităţii Central Europene ca fiind încheiată.
 
Principalul cotidian pro-guvern din Ungaria, Magyar Nemzet, a îndemnat Fidesz să părăsească PPE, argumentând că gruparea şi-a abandonat valorile şi că „nu poate fi diferenţiată de socialişti sau liberali”.
 
„Timpul a venit ca Fidesz să oprească negocierile umilitoare cu PPE”, a afirmat ziarul într-un editorial numit „O nouă alianţă!”, care sugerează că Fidesz ar trebui să se alăture partidelor naţionaliste din Europa.

Comentarii

loading...