Viktor Orban îl acuză pe George Soros de moartea jurnalistului slovac Jan Kuciak

Viktor Orban îl acuză pe George Soros de moartea jurnalistului slovac Jan Kuciak

Premierul maghiar Viktor Orban, care a lansat o campanie agresivă la adresa lui George Soros în trecut, îl acuză pe miliardar că este implicat în decesul controversat al jurnalistului slovac Jan Kuciak.

Iulian Budușan 0 comentarii

Prim-ministrul Viktor Orban afirmă că miliardarul american de origine maghiară George Soros ar fi implicat în acest deces controversat al jurnalistului Jan Kuciak, care a fost găsit mort alături de logodnica sa, pe 27 februarie, în apartamentul său din Bratislava. Decesul său a venit tocmai după ce publicase un articol în care făcea legătura dintre politicienii de top din țara sa și mafia italiană "Ndrangheta", relatează ziarul israelian Haaretz.

Văd urma lui George Soros și a organizațiilor sale în evenimentele din Slovacia. Nu mă îndoiesc niciun minut că rețeaua sa face orice ca să răstoarne guverne care se opun migrației”, a acuzat Viktor Orban, potrivit site-ului 24.hu.

Declarațiile premierului de la Budapesta vin în contextul în care câteva zeci de mii de persoane au manifestat vineri în toată Slovacia, în semn de protest faţă de corupţie şi au cerut demisiile premierului Robert Fico şi ministrului său de Interne.

La Bratislava s-au adunat 40.000 de persoane, potrivit cotidianului SME - cea mai mare adunare populară din această ţară de la Revoluţia de Catifea, care a pecetluit căderea comunismului în Cehoslovacia, în 1989.

Anii trecuți, Viktor Orban a lansat o campanie împotriva miliardarului George Soros, pe care l-a acuzat că a pus la cale criza migranților. George Soros a respins aceste acuzații.

Comentarii

loading...