11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalViktor Orban: Noi suntem viitorul Europei

Viktor Orban: Noi suntem viitorul Europei

”În 1990, Europa era viitorul nostru, dar astăzi noi suntem viitorul Europei”, a spus şeful executivului de la Budapesta, potrivit căruia Ungaria şi ţările central-europene reprezintă regiunea cu cea mai rapidă creştere economică din interiorul Uniunii Europene.

Viktor Orban a adăugat că noul guvern ungar ‘priveşte către orizontul european’. ”Deşi servim ţara, locul nostru este în Europa”, a afirmat Orban în discursul rostit în faţa parlamentului.

El a adăugat că membrii comunităţii sale politice mai degrabă au format o echipă şi nu au intrat în competiţie unul cu altul.

”Peste tot în Ungaria, multe sute de oameni sunt dornici să-şi asume responsabilitatea conducerii în această comunitate politică şi există suficienţi oameni dedicaţi pentru a ocupa aceste posturi pentru câteva guverne”, a menţionat premierul ungar.

Pe de altă parte, Viktor Orban a subliniat că Europa va continua să fie ameninţată de migraţia în masă pentru mulţi ani de acum înainte. El s-a pronunţat pentru protejarea fermă a frontierelor blocului comunitar şi pentru gestionarea cu calm a riscurilor de securitate cu care se confruntă continentul european.

Premierul conservator ungar, aflat la putere din 2010, a câştigat la 8 aprilie al patrulea mandat consecutiv, partidul său, Fidesz, obţinând aproape jumătate din voturile exprimate, ceea ce i-a asigurat o majoritate de două treimi în parlament.

Cele mai citite

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...

Pantaloni scurți de damă. Descoperiți inspirații de vară de la Reserved

Vara fără pantaloni scurți este ca și cum ai merge la film fără popcorn. Pe scurt - nu are rost. Când căldura doboară, pantalonii...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...
Ultima oră
Pe aceeași temă