Viktor Orban: Noi suntem viitorul Europei

Viktor Orban: Noi suntem viitorul Europei

Centrul de gravitate ale economiei europene se deplasează treptat către Est, a estimat vineri premierul ungar Viktor Orban, după ce membrii noului guvern pe care îl conduce au depus jurământul, transmite MTI.

Andrei Tudor Dumitru 0 comentarii

''În 1990, Europa era viitorul nostru, dar astăzi noi suntem viitorul Europei'', a spus şeful executivului de la Budapesta, potrivit căruia Ungaria şi ţările central-europene reprezintă regiunea cu cea mai rapidă creştere economică din interiorul Uniunii Europene.

Viktor Orban a adăugat că noul guvern ungar 'priveşte către orizontul european'. ''Deşi servim ţara, locul nostru este în Europa'', a afirmat Orban în discursul rostit în faţa parlamentului.

El a adăugat că membrii comunităţii sale politice mai degrabă au format o echipă şi nu au intrat în competiţie unul cu altul.

''Peste tot în Ungaria, multe sute de oameni sunt dornici să-şi asume responsabilitatea conducerii în această comunitate politică şi există suficienţi oameni dedicaţi pentru a ocupa aceste posturi pentru câteva guverne'', a menţionat premierul ungar.

Pe de altă parte, Viktor Orban a subliniat că Europa va continua să fie ameninţată de migraţia în masă pentru mulţi ani de acum înainte. El s-a pronunţat pentru protejarea fermă a frontierelor blocului comunitar şi pentru gestionarea cu calm a riscurilor de securitate cu care se confruntă continentul european.

Premierul conservator ungar, aflat la putere din 2010, a câştigat la 8 aprilie al patrulea mandat consecutiv, partidul său, Fidesz, obţinând aproape jumătate din voturile exprimate, ceea ce i-a asigurat o majoritate de două treimi în parlament.

Comentarii

loading...