15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalViktor Orban susține că Uniunea Europeană are o problemă de democrație

Viktor Orban susține că Uniunea Europeană are o problemă de democrație

„Forţele pro-migraţie au acum o majoritate covârşitoare”, atât în Parlamentul European cât şi în Comisia Europeană, şi „pun o problemă serioasă de democraţie, pentru că reprezintă ceva ce oamenii nu vor”, a estimat şeful executivului ungar.

„Din ce în ce mai puţini europeni se nasc şi tot mai mulţi străini sunt importaţi. Aceasta va schimba cultura noastră şi într-un an sau doi nu ne vom mai recunoaşte satul, oraşul, ţara sau continentul”, iar în timp ce UE caută să-şi rezolve problemele demografice prin „importul de populaţie din Africa şi Asia”, Ungaria caută să stimuleze natalitatea, a spus le mai departe.

Referindu-se la „elitele” pe care vrea să le vadă schimbate după europarlamentarele de anul viitor, Orban a dat exemplul comisarului european pentru migraţie, Dimitris Avramopoulos, care a afirmat săptămâna aceasta la Adunarea Generală a ONU că „migraţia este bună şi trebuie continuată” şi că „un program de repartizare (a migranţilor) trebuie implementat”.

Atunci când un comisar european prezintă o poziţie care vine în „contrast flagrant” cu cea a unui stat membru al UE, aceasta „pune o problemă de democraţie”, a subliniat premierul ungar, exprimâmdu-şi speranţa că astfel de oficiali europeni nu îşi vor mai păstra posturile după europarlamentare, Orban sperând că şi şefa diplomaţiei europene Federica Mogherini „va pleca” după acest scrutin.

El a decis să nu participe la sesiunea de anul acesta a Adunării Generale a ONU, mandatându-l pe ministrul de externe Peter Szijjarto, pe care l-a lăudat pentru eforturile de a apăra poziţia Ungariei la ONU, misiune despre care a subliniat că a fost dificilă în condiţiile în care majoritatea statelor membre în această organizaţie sunt ţări de origine ale migranţilor. În schimb, Orban a estimat că în UE tot mai multe ţări împărtăşesc poziţia Budapestei în această chestiune, menţionând Polonia, Cehia, Slovacia, Austria, Italia şi guvernul bavarez în Germania.

Cele mai citite

Emirates și Flydubai își reiau operațiunile după inundațiile din Dubai

Emirates și compania aeriană Flydubai au restabilit operațiunile normale după ce ploile abundente au provocat inundații grave în Emiratele Arabe Unite la începutul acestei...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Economia UE va suferi dacă va intra într-o „cursă a subvențiilor” cu SUA și China

Economia Uniunii Europene va fi afectată dacă va intra într-o ”cursă a subvențiilor” cu Statele Unite(SUA) și China, avertizează un oficial din cadrul Fondului...
Ultima oră
Pe aceeași temă