13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalViolenţa armată costă economia SUA 229 miliarde de dolari anual

Violenţa armată costă economia SUA 229 miliarde de dolari anual

Pentru elaborarea raportului au fost utilizate date puse la dispoziţie de Centrul Giffords pentru prevenirea violenţei armate şi de Centrul pentru controlul maladiilor (CDC).

Statele rurale, printre care Mississippi şi Alabama, au cele mai mari costuri ale violenţei armate ca proporţie din economiile lor.

State în care o mare parte a locuitorilor deţin arme, precum Alaska şi Arkansas, înregistrează cele mai mari rate ale sinuciderilor cu arme de foc. În plus, Alaska are cea mai ridicată proporţie de decese provocate de arme de foc, raportat la populaţie, dintre toate statele din SUA.

O altă concluzie a raportului este aceea că în SUA tinerii şi copiii sunt expuşi unui risc mai mare de a fi răniţi sau ucişi cu arme de foc decât în alte ţări dezvoltate din lume.

Recent, Casa Albă a propus Congresului să ia în calcul adoptarea unor eventuale măsuri pentru extinderea controalelor în teren asupra vânzărilor de arme.

De la începutul anului până la 18 septembrie, în SUA au avut loc 40.331 de incidente legate de violenţa armată, numărul persoanelor decedate fiind de 10.681.

Cele mai citite

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...
Ultima oră
Pe aceeași temă