30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalVirusul letal și fără leac a ajuns, din China, în SUA

Virusul letal și fără leac a ajuns, din China, în SUA

Primul caz de coronavirus provenind din oraşul chinez Wuhan a fost depistat în statul Washington, a declarat un oficial federal din cadrul Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Epidemiilor, informează mediafax.ro.

Numeroase ţări din Asia şi-au consolidat marţi controalele împotriva răspândirii noului virus asemănător SARS, care a provocat moartea a şase persoane în China şi alimentează temeri cu privire la o criză sanitară mondială, relatează AFP.

De la Bangkok la Hong Kong şi din Singapore la Sydney, autorităţile procedează la controlae sistematice la sosirea zborurilor provenind din zone cu risc, după ce Beijingul a confirmat că acest nou coronavirus este transmisibil de la om la om. 

China a înregistrat marţi 77 de cazuri noi – totalul crescând astfel la 300 -, în contextul în care boala a făcut trei victime la Wuhan (centru), epicentrul epidemiei care a contaminat mai multe alte persoane în Japonia, Coreea de Sud şi Thailanda.

Un prim caz a fost anunţat de asemenea marţi în Taiwan.

 
Iar 922 de pacienţi rămân sub observaţie în spitale chineze, potrivit unor date comunicate de către autorităţile sanitare.

Wang Guangfa, unul dintre medicii membri ai Comisiei Naţionale chineze a Sănătăţii care anchetează cu privire la epidemie a anunţat marţi la o televiziune de la Hong Kong că este infectat cu virusul.

Organizaţia Mondială a Sănătăşii (OMS) se reuneşte miercuri pentru a stabili dacă este oportun să declare o ”urgenţă de sănătate publică la nivel mondial”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Virusul, depistat prima dată în decembrie 2019 în Wuhan (China), a infectat până acum peste 300 de persoane, iar şase au decedat. Până acum, virusul a fost depistat în cinci ţări.

Nu este clar dacă persoana depistată în Statele Unite a călătorit recent în China, dacă a luat boala de la altcineva ori a infectat pe altcineva.

Cele mai citite

Șeful AIEA despre situația de la Zaporojie: “Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri...

Guvernanții lasă suedezii să taie nestingheriți pădurile valoroase ale României. 50 de acțiuni ale IKEA, bănuite de ilegalitate. FOTO și VIDEO

Un nou raport realizat de Agent Green și Bruno Manser Fonds (BMF) în pădurile României. Cel mai mare proprietar privat de pădure din țara...

Vești bune despre economie. S&P reconfirmă ratingul suveran al României și perspectiva stabilă

Agenţia de rating S&P a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A3 pentru datoria pe termen lung...
Ultima oră
Pe aceeași temă