Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Vizită neanunțată în Afganistan a secretarului american al Apărării, Jim Mattis

Vizită neanunțată în Afganistan a secretarului american al Apărării, Jim Mattis

Ministrul american al apărării, Jim Mattis, a sosit vineri la Kabul, într-o vizită neanunţată, pentru a se întâlni cu preşedintele afgan Ashraf Ghani şi cu noul comandant al forţelor americane şi NATO, generalul Scott Miller, relatează AFP, citată de Agerpres.

Rl online 0 comentarii

În prezent, Statele Unite au 14.000 de militari desfăşuraţi în Afganistan, unde aceştia furnizează cea mai mare parte din efectivele misiunii NATO pentru a susţine şi instrui forţele de securitate afgane.

Vizita efectuată de Mattis, care se află pentru a doua oară în Afganistan în decurs de câteva luni, survine într-un moment critic al conflictului din această ţară care durează de 17 ani.

Forţele afgane şi americane au făcut puţin progrese în lupta împotriva talibanilor, cel mai mare grup insurgent din Afganistan, în timp ce actorii diplomatici îşi intensifică eforturile pentru organizarea de convorbiri de pace.

O încetare a focului fără precedent în luna iunie, urmată de o întâlnire între oficiali americani şi reprezentanţi ai talibanilor în Qatar, în iulie, a alimentat speranţa că negocierile ar putea pune capăt luptelor.

Dar un recent val de atacuri ale talibanilor şi ale grupării jihadiste Statul Islamic, care a-au soldat cu sute de morţi în rândul forţelor de securitate şi al civililor, a subminat grav această stare de optimism, notează AFP.

Comentarii

loading...