Sursa: AFP

Sursa: AFP

Vladimir Putin laudă "trăsăturile de caracter" ale femeilor aflate la conducerea companiilor

Preşedintele rus Vladimir Putin a lăudat miercuri, în ajunul zilei de 8 martie, "trăsăturile de caracter tipic feminine" care le permit femeilor aflate la conducerea companiilor să obţină rezultate mai bune decât bărbaţii, relatează AFP.

Rl online 0 comentarii

"Pentru a fi un acţionar majoritar (...) sau directorul unei companii, trebuie să ai calităţi deosebite, mai ales cele de lider", a declarat Putin, în cadrul unei întâlniri cu femei antreprenor la Samara, în regiunea Volga.

"Mi se pare că (aceste calităţi) sunt specifice femeilor, şi că ele chiar au anumite avantaje", a mai spus preşedintele rus.

"Bărbaţii sunt mai duri, însă atunci când calităţile de lider sunt dublate de trăsături de caracter tipic feminine, rezultatul este adesea unul mult mai bun decât în cazul bărbaţilor puternici", a afirmat el.

Întâlnirea a avut loc într-o fabrică locală de panificaţie şi patiserie unde preşedintele rus, care candidează pentru un al patrulea mandat la alegerile din 18 martie, şi-a făcut apariţia în cursul dimineţii cu prăjituri pregătite pentru Ziua Internaţională a Femeii. El s-a fotografiat cu treizeci de angajate ale fabricii.

Ziua de 8 martie este una dintre sărbătorile preferate ale ruşilor. Potrivit tradiţiei moştenite de pe vremea Uniunii Sovietice, femeilor li se oferă buchete de flori şi cutii de ciocolată cu această ocazie.

Comentarii

loading...