Volkswagen se retrage din Iran, anunţă ambasadorul SUA la Berlin

Volkswagen se retrage din Iran, anunţă ambasadorul SUA la Berlin

Grupul german Volkswagen va înceta practic orice activitate în Iran, în conformitate cu cererea SUA, a anunţat în noaptea de marţi spre miercuri ambasadorul Statelor Unite la Berlin, Richard Grenell, citat de Bloomberg, relatează AFP.

Rl online 0 comentarii

Un acord a fost încheiat marţi între grupul de automobile şi diplomaţia americană, a declarat pentru Bloomberg ambasadorul Richard Grenell.

Conform acestui acord, Volkswagen nu va mai avea decât activităţi foarte restrânse în Iran, din motive umanitare. Potrivit Bloomberg, Volkswagen şi-a abandonat proiectul, anunţat în iulie 2017, de a vinde din nou vehicule în Iran, după 17 ani de absenţă.

În mai, preşedintele Donald Trump s-a retras din acordul internaţional privind programul nuclear iranian, semnat la 14 iulie 2015 de Teheran şi şase mari puteri ale lumii: SUA, Rusia, Marea Britanie, Franţa, China şi Germania. Trump a criticat constant acordul, în care se promite ridicarea sancţiunilor impuse Teheranului în schimbul încetării de către Iran a eforturilor sale de dezvoltare a armelor nucleare.

Comentarii

loading...