12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternațional”Volodea, la munte și la mare”: după Palatul lui Putin apare și...

”Volodea, la munte și la mare”: după Palatul lui Putin apare și Cabana președintelui rus!

Situată în regiunea Krasnodar, „Cabana Achipse”, deținută oficial de Gazprom, ar conține o vastă colecție de mobilier și decorațiuni extrem de scumpe.

”Cabana lui Putin”, cum este denumită proprietatea de către jurnaliștii ruși, este o reședință de lux aflată în vecinătatea stațiunii Krasnaya Polyana, într-o zonă fără autorizații de survol pentru aeronavele fără pilot, dotată cu un sistem propriu de protecție radar și accesibilă gratuit Serviciului Secret al Rusiei.

Această proprietate a mai fost menționată în 2014 de jurnalistul și bloggerul Andrey Malgin, care anterior a publicat fotografii ale unei reședințe din apropiere aparținând lui Dmitry Medvedev.

Potrivit lui Malgin, reședința lui Medvedev era situată tot în vecinătatea stațiunii Krasnaya Polyana, iar documentele se refereau la aceasta ca la o „casă de vacanță pentru oaspeții oficiali”, numită „Psekhako”.

Sursele citate de jurnalist la acea vreme anunțau faptul că întreaga construcție fusese finanțată de Fundația Dar, care a apărut într-o faimoasa anchetă de corupție dezvăluită de liderul opoziției ruse, Alexey Navalny. Conform acelorași surse, ”Cabana lui Putin”, oficial numită ”Cabana Achipse”, a fost ridicată nu departe de reședința Peskhako, având în hârtii aceeași destinație ca și proprietatea lui Medvedev și fiind edificată de compania Rosinzhiniring, societate care s-a mai ocupat și de construirea stațiunii de schi Igora, care este deținută de Svetlana Krivonogikh – mamă a presupusei a treia fiice a lui Putin, Luiza Rosova.

Construcția cabanei Achipse a fost finanțată de proprietarul său oficial, Gazprom, companiece are statul rus ca și acționar majoritar. Contractele enumeră două organizații responsabile cu întreținerea proprietății. Una dintre acestea este Gazprom Sotinvest, care a vândut trei hectare de teren la marginea Moscovei gimnastei Alina Kabaeva (presupusa amantă a lui Putin). Cealaltă este Svod International, care administrează câteva imobile exclusiviste în Krasnaya Polyana, unul dintre chiriași fiind chiar mama Alinei Kabaeva.

Potrivit jurnaliștilor ruși, ”Cabana lui Putin” ar avea o suprafață de 3.800 de metri pătrați și include numeroase dormitoare și zone comune, inclusiv o cameră specială pentru șemineu. Accesul la cabană se realizează cu o telecabină care rulează pe un traseu de 2.775 metri, iar proprietatea conține, de asemenea, un heliport, o baie cpe două niveluri și o piscină cuprinzătoare, de 385 de metri pătrați. În ciuda faptului că cîntreaga construcție are doar două etaje deasupra solului, cabana este dotată cu șase lifturi pentru pasageri. În plus, proprietatea este protejată de un sistem radar Rohde & Schwarz, care poate detecta drone, aparate de interceptare audio – video și dispozitive explozive improvizate, scrie Sobesednik.

Decorațiunile interioare ale lui Achipse includ podele din stejar îmbătrânit incrustate cu marmură, înnobilate de un pian de coadă cumpărat de la compania germană Blüthner pentru șase milioane de ruble. Alte decorațiuni scumpe includ un suport de lumânări de 3.700 dolari de la compania franceză Christofle, o pătură de 1.890 dolari de la compania italiană Frette, o masă de vin 2.020 dolari, căruțe și coșuri de gunoi din piele la prețul de 1.025 dolari fiecare și vaze aurite de 2.520 dolari.

În februarie 2021, jurnaliștii de investigații de la Proekt au anunțat că Putin ar putea avea mai mult de 20 de reședințe în întreaga Rusie.

Cele mai citite

STB va avea sâmbătă, 20 aprilie, 10 linii cu trasee modificate pentru evenimentul sportiv „The Color Run Celebration Tour 2024”

STB îi anunță pe călători că, sâmbătă, 20 aprilie, 10 linii au trasee modificate pentru evenimentul sportiv „The Color Run Celebration Tour 2024”. Societatea...

Încă o dronă în apropierea bazei de la Kogălniceanu, după cele trei drone de acum două zile

Forțele Aeriene Române au identificat o dronă în zbor, în apropierea aeroportului civil și a Bazei Aeriene 57 din localitatea Mihail Kogălniceanu (județul Constanța). "Miercuri,...

Josep Borrell insistă pentru ca țările UE să ajute Ucraina cu sisteme antirachetă

Ţările Uniunii Europene trebuie să îşi trimită sistemele antirachetă pentru a consolida apărarea antiaeriană a Ucrainei, ale cărei oraşe sunt supuse atacurilor Rusiei, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă