Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Von der Leyen cheamă UE la eforturi comune pentru a răspunde provocărilor

Von der Leyen cheamă UE la eforturi comune pentru a răspunde provocărilor

Viitoarea preşedintă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a chemat joi statele Uniunii Europene la eforturi comune în abordarea provocărilor cu care se confruntă blocul comunitar, transmite dpa.

Rl online 0 comentarii

Aceste provocări se referă la digitalizare, modificări demografice, schimbări climatice şi securitate, a punctat Ursula von der Leyen, care s-a aflat la Sofia în cadrul consultărilor cu statele UE înainte de a supune Parlamentului European componenţa Comisiei pe care o va conduce.

Într-o declaraţie pentru presă înaintea întrevederii cu premierul bulgar Boiko Borisov, Ursula Von der Leyen a apreciat ca necesar un nou început în ce priveşte abordarea migraţiei.

La rândul său, Borisov a lăudat cooperarea cu statul vecin Turcia şi acţiunile pazei de frontieră bulgare şi ale agenţiei europene Frontex pentru a preveni migraţia ilegală.

Potrivit lui Borisov, domeniul principal pe care se va axa interesul Bulgariei în viitoarea Comisie Europeană va fi cel al securităţii cibernetice.

De altfel, guvernul bulgar a nominalizat-o pe Mariya Gabriel, actualul comisar european pentru piaţa digitală, să facă parte şi din viitorul executiv comunitar, care va intra în funcţie la 1 noiembrie.

Comentarii

loading...