Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Von der Leyen s-a dat pe corectitudine politică. „Promovăm, nu apărăm” stilul european de viață

Von der Leyen s-a dat pe corectitudine politică. „Promovăm, nu apărăm” stilul european de viață

Preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen a modificat numele controversat al portofoliului comisarului însărcinat cu Migraţia, pe care l-a redenumit ”Promovarea modului de viaţă european” în loc de ”apărarea” acestui mod de viaţă, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt.

Filip-Mihael Bodoc 0 comentarii

Preşedinta viitoarei Comisii Europene Ursula von der Leyen a modificat numele controversat al portofoliului comisarului însărcinat cu Migraţia, pe care l-a redenumit ”Promovarea modului de viaţă european” în loc de ”apărarea” acestui mod de viaţă, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt, relatează AFP
 
Această titulatură a provocat o polemică aprigă la anunţarea noii Comisii, care urmează să intre în funcţie la 1 decembrie,  o primă gafă a lui von der Leyen.

Grupurile parlamentare de stânga - social-democraţii, ecologiştii şi liberalii - i-au reclamat viitoarei preşedinte a Comisiei să abandoneze această titulatură care asocia migraţia şi ”apărarea modului de viaţă european”. Însă von der Leyen a rămas pe poziţie.

Acest portofoliu îi revine grecului Margaritis Schinas.

Preşedintele grupului Socialiştilor şi Democraţilor (S&D) în Parlamentul European (PE) Iratxe Garcia i-a trimis în septembrie o scrisoare Ursulei von der Leyen cu privire la acest subiect, scrie News.ro.

Ea a salutat miercuri, citată într-un comunicat, ”răspunsuri foarte pozitive” ale lui von der Leyen.

Potrivit S&D, alte schimbări au fost efectuate, şi anume comisarul însăcrinat cu Munca urmează să fie însărcinat cu Munca şi Drepturile Sociale, iar cel însărcinat cu Mediul şi Oceanele se va ocupa şi de Pescuit.

Aceste modificări de titulaturi, prezentate ca o victorie de către Garcia, sunt anunţat cu o zi înaintea audierilor de către eurodeputaţi a candidaţilor francez, ungar şi român în viitoarea Comisie.

Eurodeputaţii urmează să se pronunţe asupra validării nominalizărilor lor.

”Toate acestea permit ridicarea un pic a presiunii înainte de audieri”, a declarat o sursă din cadrul grupului socialist.

Între comisarii nominalizaţi, francezul Thierry Breton este cel mai controversat, întrucât profilul său de mate patron ar putea să antreneze riscuri de conflicte de interese, avertizează stânga radicală, ecologiştii, extrema dreaptă şi unii socialişti.

Comentarii

loading...