21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalVot istoric în Camera Reprezentanților. Punerea sub acuzație a lui Trump

Vot istoric în Camera Reprezentanților. Punerea sub acuzație a lui Trump

Votul final asupra punerii sub acuzare ar putea avea loc până la sfârșitul anului, la capătul unui lung șir de audieri publice, televizate.

Președintele Camerei Reprezentanților, democrata Nancy Pelosi, va susține o conferință de presă pentru a anunța etapele care vor urma. Guardian notează că șansele ca președintele să fie pus sub acuzare sunt foarte mari și este posibil ca Trump să fie demis.

Votul de joi va trasa pașii procedurali, în cadrul acestui proces urmând să aibă loc mai multe audieri publice și televizate, iar votul final asupra punerii sub acuzare ar putea avea loc până la sfârșitul anului.

Comisiile de anchetă din Congres au intervievat deja mai mulți martori, 15, în legătură cu scandalul Ucraina, Donald Trump fiind acuzat de abuz de putere pentru că ar fi solicitat Kievului să intervină în alegerile prezidențiale din 2020.

Concret, Trump i-a cerut omologului său din Ucraina, Volodimir Zelenski, să lanseze o anchetă de corupție împotriva contracandidatului său, democratului Joe Biden și a fiului acestuia, care are afaceri la Kiev. Liderii democrați din Camera Reprezentanților de la Washington au prezentat marți proiectul de rezoluție. Stephanie Grisham, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, a denunțat ancheta drept o “fraudă”.

 

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă