Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Votul Parlamentului irakian pentru premierul desemnat a fost amânat

Votul Parlamentului irakian pentru premierul desemnat a fost amânat

Votul de încredere din parlamentul irakian în guvernul premierului desemnat Mohammed Allawi a fost amânat, joi, pentru sâmbătă din lipsă de cvorum, ceea ce adânceşte şi mai mult criza din această ţară, unde au loc de cinci luni proteste împotriva elitei politice, relatează AFP.

Rl online 0 comentarii

Amânarea, care ilustrează din nou divizarea clasei politice irakiene, a fost decisă după mai multe reuniuni între grupurile parlamentare, preşedintele şi vicepreşedintele legislativului. După ce iniţial preşedintele parlamentului, sunnitul Mohammed al-Halbousi, a anunţat că ridică şedinţa până la noi ordine din lipsă de cvorum, adjunctul său Hassan al-Kaabi s-a încăpăţânat să continue sesiunea convocată în mod excepţional în cursul vacanţei parlamentare, mai scrie Agerpres.

Partidele politice au acceptat desemnarea lui Allawi la ultimatumul preşedintelui Barham Salih, care a avertizat că va desemna singur un candidat fără a le mai solicita avizul. Au urmat însă negocieri tensionate în jurul miniştrilor, despre care toate partidele dau asigurări că vor să fie "independenţi", aşa cum cer manifestanţii.

Un alt măr al discordiei între partidele şiite, pe de o parte, şi respectiv sunite şi kurde pe de alta îl reprezintă cei 5.200 de soldaţi americani desfăşuraţi în Iran. Primele au votat în parlament pentru expulzarea lor, iar celelalte cer ca aceştia să rămână în ţară pentru a combate celulele clandestine ale Statului Islamic.

Încă un semn de întrebare este ce va face liderul şiit Moqtada Sadr, care a avertizat că dacă parlamentul nu votează guvernul săptămâna aceasta îşi va trimite partizanii să ia cu asediu 'zona verde' din Bagdad, unde se află atât sediul parlamentului, cât şi Ambasada SUA.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...