6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalWeinstein, condamnat miercuri de Curtea Supremă din Manhattan la 23 ani, internat...

Weinstein, condamnat miercuri de Curtea Supremă din Manhattan la 23 ani, internat în spital!

Weinstein, în vârstă de 67 de ani, a fost dus la spitalul Bellevue miercuri seara, când s-a plâns de dureri în piept în timp ce se afla în inchisoarea de pe insula Rikers, la câteva ore după condamnarea sa într-o sală de judecată din Manhattan.

Miercuri, judecătorul de la Curtea Supremă din Manhattan, James Burke, a respins o cerere de apărare pentru condamnarea lui Weinstein la minimul obligatoriu de cinci ani de închisoare și, în schimb, i-a acordat o pedeapsă cu doar șase ani mai mică decât maximul prevăzut de lege. Judecătorul Burke a menționat dovezi ale altor incidente dezvăluite de mișcarea #MeToo, a fost acuzat public de mai puțin de 100 de femei de comportament sexual sau hărțuire.

Înainte de a fi condamnat la 23 de ani de închisoare, Harvey Weinstein a cerut miercuri o sentință ușoară, spunând instanței că trece prin „iadul pe pământ” și că „încearcă cu adevărat să fie o persoană mai bună”.

Weinstein și-a redus puterea și influența la Hollywood dar nu înainte de a aminti Curții Supreme de milioanele pe care le-a strâns pentru orașul New York în urma filmelor sale: Uraganul Sandy și 11 Septembrie.

Admițând că a fost scânteia pentru întreaga mișcare #MeToo, Weinstein a spus că este doar unul dintre multitudinea de bărbați „total confuzi” de plângerile împotriva lor – spunând că a vrut chiar să deschidă o clinică de specialitate pentru bărbații care au fost acuzați.„Chiar simt o remușcare pentru această situație. O simt adânc în inima mea ”, a spus el la Curtea Supremă din Manhattan.„Chiar încerc să fiu o persoană mai bună.” În cele din urmă, Weinstein a pledat pentru o condamnare blândă înainte de a primi sentința de 23 de ani de închisoare.
„Nu mi-am văzut cei trei copii mai mari de când au apărut articolele din New York Times și articolele New Yorker”, a spus el despre articolele care au stat la baza acuzațiilor sale sexuale.„Acest lucru pentru mine este iadul pe pământ”, a plâns el, spunând din nou mai târziu, „Nu-mi voi mai vedea copiii niciodată.”El a recunoscut: „Dacă aș putea face multe lucruri, mi-ar păsa mai puțin de filme și m-ar interesa mai mult de copiii și familia mea.”Pe lângă acuzațiile sale, Weinstein și-a cerut scuze celor două soții ale sale – Eve Chilton Weinstein și Georgina Chapman, care au fost alături de el când a izbucnit scandalul – despre care a spus „că nu știau nimic despre asta”.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă