Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Trumo versus Biden 2020

Trumo versus Biden 2020

WSJ: Campaniile prezidențiale din SUA, vizate de hackeri chinezi și iranieni

Wall Street Journal anunță că hackeri chinezi și iranieni au atacat, fără succes, personalul de campanie Biden și Trump.

Adriana Constantinescu 0 comentarii

 

Google spune că atacurile de phishing din China au vizat campania Biden, cele din Iran vizând personalul campaniei Trump.
Angajații care lucrează la campaniile prezidențiale ale lui Donald Trump și Joe Biden au fost vizați de atacuri online venite din Iran și China, a spus Google joi.
Aceste așa-numite atacuri de phishing sunt adesea o încercare de a obține acces la conturile de e-mail online. Ele ridică spectrul unei repetări a campaniei din 2016, timp în care hackerii ruși au furat informații de la angajații democrați și le-au postat online.
Se pare că atacurile nu au avut succes, a declarat Google, o unitate a Alphabet Inc. Compania a sesizat autoritățile federale și utilizatorii vizați despre atacuri, a declarat Shane Huntley, care conduce grupul de contraspionaj intern din Google, cunoscut sub numele de Grupul de Analiză a Amenințărilor.
Campania Biden a fost vizată de un grup din China, cunoscut sub numele de APT 31, a spus domnul Huntley. Acest grup a fost legat de firmele de securitate ale guvernului chinez.
Campania Trump a fost vizată de un grup iranian numit APT 35, a spus el. APT reprezintă o amenințare persistentă avansată, o manieră scurtă folosită de către profesioniștii în domeniul securității cibernetice pentru adversarii sofisticați care sunt susținuți de statele națiuni.Acestea au fost „încercări recente și am văzut câteva obiective în fiecare campanie”, a declarat o purtătoare de cuvânt Google, în timp ce a refuzat să ofere detalii suplimentare despre incidente.
Reprezentanții campaniilor Trump și Biden nu au putut fi imediat contactați.
Microsoft Corp. în octombrie a declarat că cel puțin o campanie prezidențială a Statelor Unite a fost vizată de ciber atacuri legate de guvernul iranian. Acest atac a vizat personalul din campania Trump, potrivit unei surse familiare cu acest aspect.

Comentarii

loading...