30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalYemen, în pragul unei epidemii de holeră, avertizează UNICEF

Yemen, în pragul unei epidemii de holeră, avertizează UNICEF

Înainte de data la care se împlinesc trei ani de la izbucnirea conflictului din Yemen, Geert Cappelaere, directorul regional UNICEF pentru Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, a transmis un apel autorităţilor “din toate zonele ţării pentru a permite în mod necondiţionat acordarea ajutorului umanitar”.

Deşi numărul cazurilor suspecte de holeră a înregistrat un declin în ultimele luni, epidemia din Yemen a afectat peste un milion de persoane şi a făcut peste 2.000 de victime, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

“Să nu ne amăgim. Holera va reveni. Sezonul ploios va începe peste câteva săptămâni, iar în lipsa unor investiţii considerabile holera va lovi din nou poporul yemenit şi copiii”, a declarat Cappelaere într-o conferinţă de presă susţinută în capitala Iordaniei, Amman.

Copiii cu vârste sub 15 ani au alcătuit peste 40% dintre cazurile suspecte de holeră şi un sfert dintre decesele înregistrate din această cauză, conform UNICEF.

Yemen, una dintre cele mai sărace ţări din lumea arabă, a fost implicată în martie 2015 într-un conflict devastator între forţele proguvernamentale susţinute de Arabia Saudită şi rebeli houthi sprijiniţi de Iran.

“Irosim timp preţios discutând condiţiile impuse de ambele părţi, ceea ce ne împiedică să acordăm asistenţă umanitară”, a subliniat Cappelaere care a efectuat săptămâna trecută o vizită în ţara sărăcită.

În opinia sa, cei trei ani de conflicte au dublat malnutriţia acută severă şi a adus sistemele sanitar şi educaţional în pragul colapsului.

În octombrie anul trecut, Biroul ONU pentru coordonarea problemelor umanitare (OCHA) a anunţat că peste 11 milioane de copii yemeniţi au nevoie de asistenţă umanitară. Aceşti copii sunt victime directe ale celei mai grave crize alimentare din lume, a unei epidemii fără precedent de holeră şi a lipsei de acces la servicii medicale şi nutriţionale, a adăugat OCHA, potrivit AGERPRES.

Cele mai citite

Tu cum îți crești șansele de câștig la păcănele? TOP 5 sfaturi pentru a NU te baza doar pe noroc!

Lumina orbitoare a reflectoarelor, sunetul amețitor al clopoțeilor și senzația inimii care pulsează odată cu rotirea tamburului. Păcănelele online reușesc să ne captiveze cu...

După toate celelalte probleme, companiile vor fi lovite și de greva la Registrul Comerțului

Greva la Registrul Comerțului este de natură să afecteze companiile din România, explică un articol publicat pe site-ul termene.ro. Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al...

Ce este foliculita, cum o tratăm și cum o putem preveni

Ce este foliculita? Foliculita este o afecțiune comună, în general benignă, a pielii în care foliculul de păr devine infectat/inflamat și formează o pustulă...
Ultima oră
Pe aceeași temă