Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Yemen, tragedie de proporții. Zeci de migranți, morți în urma unui naufragiu

Yemen, tragedie de proporții. Zeci de migranți, morți în urma unui naufragiu

Cel puţin 30 de migranţi africani şi-au pierdut viaţa marţi într-un naufragiu în largul coastelor Yemenului, ţară aflată în conflict, a anunţat vineri Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR).

Rl online 0 comentarii

În comunicat, oficialii se declară ''întristați şi indignați de acest incident'', evocând informaţii neconfirmate despre tiruri împotriva pasagerilor, transmite AFP.

Potrivit UNHCR, ambarcaţiunea supraîncărcată transporta 101 somalezi şi 51 etiopieni la plecarea din portul Aden, situat în sudul Yemenului, cu destinaţia Djibouti, scufundându-se în largul coastelor yemenite.

Potrivit agenţiei ONU, vasul s-a întors din drum la un moment dat, UNHCR făcând referire la ''informaţii conform cărora persoanele de la bord au fost ţinta unor tiruri''.

O responsabilă a Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţii (OIM) la Aden a confirmat pentru AFP că bilanţul naufragiului este de 30 de morţi.

OIM a precizat, într-un comunicat, că echipele sale au oferit primele îngrijiri supravieţuitorilor şi că va depune eforturi pentru a obţine mai multe detalii despre naufragiu de la paza de coastă yemenită.

În pofida războiului şi a foametei din Yemen, mii de migranţi, veniţi adesea din Etiopia sau Somalia, au continuat să intre în ţară în 2017, sperând că vor putea ajunge pe cale terestră în ţările bogate din Golf pentru a găsi de lucru, arată OIM.

Mulţi migranţi sunt răpiţi şi torturaţi de bande criminale la sosirea în Yemen, în schimbul unor răscumpărări, mai spune OIM.

Zeci de migranţi au murit în 2017 în tentativa de a ajunge în Yemen pe mare. În august, cel puţin 50 de somalezi şi etiopieni au fost înecaţi în mod deliberat de traficanţi. În martie, un elicopter a deschis focul asupra unui vas cu peste 140 de pasageri, omorând 42 de civili. Conform unor rapoarte neconfirmate, majoritatea pasagerilor erau migranţi.

Comentarii

loading...