19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalZborul MH17: Armata rusă respinge orice responsabilitate şi acuză Kievul

Zborul MH17: Armata rusă respinge orice responsabilitate şi acuză Kievul

‘Nicio rachetă antiaeriană a armatei ruse nu a trecut vreodată frontiera ruso-ucraineană’, a afirmat Ministerul rus al Apărării, citat de agenţiile de presă ruse.

Autorităţile ruse au furnizat ‘dovezi complete’ ale ‘implicării unităţilor ucrainene care au folosit rachete Buk pentru a distruge avionul’, a spus ministerul.

Avionul companiei Malaysia Airlines, care efectua cursa Amsterdam-Kuala Lumpur, a fost doborât în estul separatist prorus al Ucrainei la 17 iulie 2014 şi toate cele 298 de persoane care se aflau la bordul său, în majoritate olandezi, şi-au pierdut viaţa.

Rusia a negat în nenumărate rânduri implicarea sa în această tragedie şi a acuzat forţele ucrainene.

Joi, anchetatorii internaţionali ‘au concluzionat că racheta Buk-Telar, care a doborât MH17, provenea de la Brigada 53 antiaeriană cu baza la Kursk, în Rusia’.

‘În primele ore după tragedie, Ministerul rus al Apărării a negat în mod oficial insinuările părţii ucrainene despre presupusa implicare a soldaţilor ruşi’, a insistat joi Ministerul rus al Apărării.

‘Anchetatorii olandezi nu au luat deloc în considerare mărturiile persoanelor din apropierea locului catastrofei, martori la tirurile care proveneau din zone controlate de forţele ucrainene’, a continuat armata rusă.

Ei ar trebui să se refere mai degrabă la asta decât ‘la lucruri create de generatori precum (site-ul de investigaţii) Bellingcat sau serviciile de securitate din Ucraina’, a mai spus ministerul.

În septembrie 2016, anchetatorii internaţionali ajunseseră deja la concluzia că racheta fusese adusă din Rusia înainte de a fi lansată de pe teritoriul din estul Ucrainei controlat de separatişti proruşi. Totuşi, ei nu au indicat cine anume a lansat proiectilul.

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Dezvăluiri făcute de Anne Hathaway. Actrița a fost nevoită să se sărute cu zece bărbați

Experiența actoricească poate aduce cu sine momente neașteptate și provocatoare, iar Anne Hathaway a trăit unul dintre aceste momente la un casting. Actrița a...

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...
Ultima oră
Pe aceeași temă