16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalZece marinari turci răpiţi lângă Nigeria

Zece marinari turci răpiţi lângă Nigeria

Un oficial al companiei Kadioglu Denizcilik care administrează nava a confirmat pentru AFP aceste informaţii difuzate de Anadolu, adăugând că în momentul atacului la bordul navei Paksoy-I se aflau 18 marinari. Potrivit Anadolu, marinarii turci au fost răpiţi de “agresori înarmaţi”.

Potrivit unui comunicat al companiei Kadioglu Denizcilik citat de site-ul de informaţii online Haberturk, nava naviga între Douala (Camerun) şi Abidjan atunci când a fost atacată de hackeri în largul Nigeriei. Potrivit comunicatului, nimeni nu a fost rănit în timpul răpirii.

Purtătorul de cuvânt al Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP), la putere în Turcia, Omer Celik a declarat, într-o conferinţă de presă televizată, că o navă turcească a fost capturată în largul Nigeriei cu membrii echipajului turc la bord.

El a adăugat ca autorităţile turce au urmărit îndeaproape cazul, fără a oferi detalii suplimentare. Răpirile în schimbul unor recompense sunt frecvente în Nigeria. Cel mai mare producător de petrol din Africa a raportat 14 atacuri de piraterie în primul trimestru al acestui an, faţă de 22 în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Biroul Maritim Internaţional (IMB) atribuie această scădere a incidentelor mobilizării mai multor nave militare împotriva piraţilor.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...

Clotilde Armand s-a înscris pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand și-a depus, joi, candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1, din partea Alianței Dreapta Unită, potrivit jurnalul.ro. „Am un mesaj pentru...

Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 (Eurostat)

Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea care a început după războiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă