15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalZeci de morți și de răniți în China, după o serie de...

Zeci de morți și de răniți în China, după o serie de accidente produse în ultimele două zile

Un camion a lovit 31 de autoturisme, sâmbătă seară, pe un drum expres din nord-vestul Chinei. Cel puţin 13 persoane au murit, iar 30 au fost rănite în accidentul produs în apropierea oraşului Lanzhou.

Într-un alt accident, şoferul unui autobuz din oraşul chinez Hanzhong a pierdut controlul asupra vehiculului şi a lovit alte maşini. Două persoane au murit, iar cinci au fost rănite.

În comitatul Lankao (provincia Henan), opt persoane au murit, iar una a fost rănită în urma unei explozii accidentale produse la o fabrică.

Seria de accidente de sâmbătă intervine după ce, în urmă cu o săptămână, un autobuz a căzut în râul Yangtze, în provincia chineză Chongqing. Toate cele 15 persoane aflate în autobuz au murit. Accidentul rutier s-a produs în momentul în care o pasageră din autobuz s-a luat la ceartă cu șoferul și l-a atacat pe acesta.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...
Ultima oră
Pe aceeași temă