14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInvestigații România Liberă1,7 tone de tutun vrac, depistate ascunse printre saci cu ceapă...

1,7 tone de tutun vrac, depistate ascunse printre saci cu ceapă la PTF Giurgiu

În data de 29.10.2020, în jurul orei 21.20,  s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare în țară, un cetățean român, în vârstă de 32 ani, conducând o autoutilitară înmatriculată în România. Conform documentelor de însoțire a mărfii, şoferul transporta saci cu ceapă din Bulgaria, pentru o societate comercială din România. Împreună cu șoferul mai călătorea un alt cetățean român, în vârstă de 33 ani.

Cu ocazia verificărilor amănunțite efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că în compartimentul pentru marfă al autoutilitarei, în spatele sacilor cu ceapa, erau ascunşi prin metoda capac mai mulți saci de culoare neagră ce conțineau tutun vrac (echivalentul a 170 de baxuri).

În urma cântăririi, a rezultat cantitatea de 1.700 kg de tutun vrac, echivalentul în pachete de țigări a acestei cantități de tutun fiind de peste 85.000 de pachete.

Cu privire la marfa transportată, cei doi cetățeni români au declarat că transportau tutunul în România, cu intenția de a fi prelucrat și comercializat.

Întreaga cantitate de tutun, în valoare de aproximativ 100.000 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor de către lucrători antifraudă din cadrul ANAF.

 În cauză sunt derulate cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Cele mai citite

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...
Ultima oră
Pe aceeași temă