15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăAEP a dat amenzi pe ”bandă rulantă” pentru toate partidele

AEP a dat amenzi pe ”bandă rulantă” pentru toate partidele

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează, într-un comunicat, că a finalizat misiunea de control referitoare la respectarea prevederilor legale privind veniturile și cheltuielile înregistrate de un număr de 143 de formațiuni politice, în anul 2018, perioada verificată fiind 01.01 – 31.12.2018.

Potrivit AEP, conform Planului anual de control au fost verificate un număr de 6 partide politice parlamentare care primesc subvenție de la bugetul de stat, un număr de 101 formațiuni politice neparlamentare care activează doar la nivel central și 33 formațiuni politice neparlamentare care dețin parțial organizații teritoriale.

În urma verificărilor efectuate au fost emise rapoarte de control și documente privind sancționarea contravențională a acestora.

Departamentul de specialitate a realizat verificările privind documentele generate în urma alegerilor pentru Parlamentul European pentru un număr de 23 formațiuni politice și 7 candidați independenți.

De asemenea, AEP anunță că ” în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că pentru un număr de aproximativ 500 de competitori electorali participanți la alegerile locale și parlamentare din 2016 pentru care nu au fost realizate verificări in perioada 2016 – 2018, iar în perioada martie – septembrie 2019, s-a impus verificarea acestora și emiterea rapoartelor de control, prevăzute de Legea nr.334/2006.

În activitatea desfășurată de departamentul de specialitate au mai fost încheiate un număr de 79 documente de sancționare privind controalele de fond ce au fost desfășurate în anul 2018 pentru anul 2017”

Rapoartele privind rezultatele tuturor controalelor efectuate au fost publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, și pe pagina de internet a Autorității Electorale Permanente (www.finantarepartide.ro).

Cele mai citite

Ministrul Transporturilor: „Contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a Autostrăzii A8 intră în licitație”

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis joi spre validare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice documentaţia pentru contractul necesar construcţiei lotului...

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...

A venit nota de plată pentru incidentele din 8 martie. Sancțiuni fără precedent pentru Dinamo și UTA

Dinamo și UTA au fost amendate cu câte 100.000 de lei și vor disputa următoarele patru meciuri de pe teren propriu fără spectatori, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă