9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăAfacerile imobiliare ale judecătorului Ion-Tudoran

Afacerile imobiliare ale judecătorului Ion-Tudoran

Fost judecător delegat la Registrul Comerțului în anii glorioși în care cetățenii sirieni și libanezi își cultivau cu mare recunoștință relațiile ce îi ajutau să devină onorabili oameni de afaceri în România, mai apoi chiar președinte al Comisiei pentru acordarea cetățeniei, magistratul Corneliu Ion-Tudoran de la Curtea de Apel București pare că „se zbate” de mulți ani într-o modestie exemplară. Deține o casă cumpărată acum 20 de ani și două „rable” vechi și ele de prin ’94, ’97. Un magistrat model.

Asta la prima vedere, deoarece mai multe documente indică faptul că același judecător Ion-Tudoran a avut în proprietate mult mai multe bunuri imobile ce s-au făcut pierdute de-a lungul timpului pe numele unor rude. După 1990, magistratul penalist deținea un apartament pe strada Av. Protopopescu în sectorul 1. În același timp, el reușise să își mai cumpere și un apartament în strada Turda 116. Ca orice om chivernisit, el intenționa să achiziționeze și o casă. Cum posesia a prea multe proprietăți putea ridica semne de întrebare chiar și în acei ani în care instituția declarației de avere nu era legiferată, în 1993 Corneliu Ion-Tudoran a recurs la un artificiu. A donat părinților săi, Ion Maria și Ion Mitru, apartamentul din strada Turda 116. După 14 ani, în anul 2007, respectivul imobil avea să fie oferit pe durată nedeterminată, prin contract de comodat, firmei Lexor Prime Consulting SRL deținută și controlată de Tudor Ion-Tudoran, fiul cel mic al judecătorului.

Rămas doar cu imobilul din strada Av. Protopopescu, judecătorul Ion-Tudoran și-a chivernisit drastic cheltuielile, reușind, din economii, desigur, să își cumpere în 1998 o casă de 300 mp pe strada Ing Dumitru Zosima din sectorul 1, în zona de lux din apropierea Pieței Domenii.

La această zestre imobiliară s-a mai adăgat recent, în 2015, un apartament achiziționat în Olimp. Deși s-ar părea că zestrea imobiliară a judecătorului Corneliu Bogdan Ion-Tudoran ar consta doar din aceste 4 proprietăți, o serie de noi documente indică faptul că magistratul și-a ascuns o bună bucată de vreme o proprietate deținută în Voluntari achiziționată în condiții destul de suspecte. Prin intermediul soției, Doina Ion-Tudoran, cel ce a fost la un moment dat chiar vicepreședinte al Curții de Apel București s-a numărat printre norocoșii ce au pus mâna pe o parte din zestrea imobiliară a fostei întreprinderi Microelectronica.

Plasată între Grădina Zoologică Băneasa și Pipera, vis-a-vis de complexul Jolie Ville, proprietatea soției judecătorului Ion-Tudoran, dar și a vecinilor, a făcut subiectul unor restituiri scandaloase emise fix de… judecători ai Curții de Apel București. Cum a ajuns Ion-Tudoran să intre în proprietatea unei parcele de 657,7 mp din terenul fostei întreprinderi Microelectronica, mai ales că până și un prefect al județului Ilfov a sesizat ilegalitățile, este, deocamdată un mister. La fel cum este și valoarea reală achitată pentru respectiva proprietatea și mai ales sursa veniturilor.

 

 

Cele mai citite

Schimbări importante în noul update Apple. iOS 18 va redefini experiența utilizatorilor

Cu lansarea iminentă a iOS 18, Apple se pregătește să redefinească complet experiența utilizatorilor iPhone, oferindu-le o libertate neegalată în personalizarea ecranului de pornire....

De ce să măsori ingredientele cu un cântar de bucătărie? 3 motive

Utilizarea unui cântar de bucătărie poate părea un pas inutil pentru cei care sunt obișnuiți să măsoare ingredientele „după ochi”. Însă, când începi să...

Facturi mai mici la gaze și electricitatea de la 1 aprilie. Ministrul energiei anunță noi scheme de plafonare

Ministerul Energiei se pregăteşte săptămâna aceasta de o optimizare a schemei de compensare/plafonare prin care facturile la energie şi gaze s-ar mai putea ieftini,...
Ultima oră
Pe aceeași temă