21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăAfgani şi pakistanezi depistaţi ascunşi în TIR la Moraviţa

Afgani şi pakistanezi depistaţi ascunşi în TIR la Moraviţa

Potrivit polițiștilor, la Punctul de Trecere a Frontierei Moraviţa, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean sârb, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Serbia. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, plăci de pal, pe ruta România – Serbia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, s-a constatat că sigiliul de fabrică era rupt, iar în interiorul autovehiculului au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul marfă, printre încărcătură, şase cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul Sectorului P.F. Moraviţa pentru cercetări, unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul este format din şase cetăţeni din Afganistan şi Pakistan, cu vârste cuprinse între 22 şi 46 de ani.

Bărbaţii au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge ilegal în vestul Europei. Au mai relatat că într-o parcare de TIR, pe autostrada A1 după localitatea Orăştie, au rupt sigiliul şi s-au urcat în mijlocul de transport fără ştirea şoferului.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar la finalizarea cercetărilor fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Cele mai citite

Vești bune despre economie. S&P reconfirmă ratingul suveran al României și perspectiva stabilă

Agenţia de rating S&P a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A3 pentru datoria pe termen lung...

VIDEO. FRF a lansat imnul echipei naționale pentru EURO 2024. Piesa se numește „Visăm împreună”

Federația Română de Fotbal (FRF) a lansat astăzi, în colaborare cu PRO TV, postul care va transmite EURO 2024, piesa „Visăm Împreună”, care va...

Alin Burcea (ANAT): Ne vom zbate pentru înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Turism, în subordinea premierului

Alin Burcea a spus că va solicita înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Turism, organism care să se afle direct în subordinea premierului. "Ceea ce ne propunem...
Ultima oră
Pe aceeași temă